GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με "ρήτρα απασχόλησης" θα καταπολεμηθεί η ανεργία

Στη διαπίστωση ότι η απασχόληση δεν αυξήθηκε σε αναλογία με την οικονομική μεγέθυνση που καταγράφηκε τους προηγούμενους μήνες λ...



Στη διαπίστωση ότι η απασχόληση δεν αυξήθηκε σε αναλογία με την οικονομική μεγέθυνση που καταγράφηκε τους προηγούμενους μήνες λόγω της αύξησης του τουρισμού, ενώ παράλληλα η "μαύρη εργασία" ανθεί, κατέληξε το υπουργείο Εργασίας, που δια στόματος Βασίλης Κεγκέρογλου προαναγγέλλει "ρήτρα απασχόλησης", δηλαδή την υποχρέωση των επιχειρήσεων να αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων τους, αναλόγως της πορείας της κερδοφορίας τους.

"Δεν ήταν ανάλογη η αύξηση της απασχόλησης με την οικονομική μεγέθυνση που υπήρξε λόγω της αύξησης του τουρισμού. Χρειάζεται πολλή δουλειά και υπευθυνότητα, ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν ασφάλιση. Αυτό αυτόματα θα τους απεντάσσει από την κατηγορία της μαύρης εργασίας" - είπε ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο ίδιος τόνισε ότι "η οικονομική ανάκαμψη και η προοπτική της ανάπτυξης πρέπει να συνδεθούν με την αύξηση της απασχόλησης", για αυτό προέταξε ως μέτρο τη "ρήτρα απασχόλησης", προκειμένου με τον κανόνα αυτό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, αμφισβήτησε τα ποσοστά ανεργίας που ανακοινώσει η Στατιστική Υπηρεσία, χαρακτηρίζοντάς τα πλασματικά. "Τον Ιούλιο είχαμε αύξηση της ανεργίας. Πώς γίνεται το Σεπτέμβριο να έχουμε μείωση;" - λέει ο ίδιος, εξηγώντας ότι λόγω της αύξησης του τουρισμού, θα έπρεπε να καταγράφεται μείωση του τουρισμού, το καλοκαίρι και ξανά αύξηση των ανέργων με τη λήξη της τουριστικής περιόδου και με την απόλυση των εποχικά εργαζόμενων.

"Πώς γίνεται να ανακοινωθεί ότι κατά 2.664 μειώθηκαν οι άνεργοι τον τελευταίο μήνα, ενώ πριν 3 μήνες είχαν ανακοινωθεί προγράμματα για την ανάσχεση της ανεργίας με την πρόσληψη 30.000 ανέργων;" - προσθέτει ο κ.Βαρδάκης, ενώ παράλληλα καλεί την κυβέρνηση "να δει τα πραγματικά στοιχεία, τη φτώχεια, την ανέχεια της κοινωνίας και την ανάγκη των Ελλήνων να βρουν ένα μεροκάματο για να επιβιώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση