GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες από την τριπλή βομβιστική επίθεση

Μαύρη Παρασκευή στη Νιγηρία, όπου 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 126 τραυματίστηκαν, μετά από τριπλή βομβιστική επίθεση, πο...



Μαύρη Παρασκευή στη Νιγηρία, όπου 64 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 126 τραυματίστηκαν, μετά από τριπλή βομβιστική επίθεση, που συγκλόνισε την πόλη Κάνο, κατά τη διάρκεια προσευχής σε τέμενος.

Ήδη, σε ένα από τα νοσοκομεία της πόλης μεταφέρθηκαν τα πτώματα 64 ανθρώπων, ενώ 126 τραυματίες διακομίστηκαν σε τρία νοσοκομεία, όπως δήλωσε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο απολογισμός αυτός θα αυξηθεί», προειδοποίησε.

Οι τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σήμερα στον περίβολο του κεντρικού τεμένους της πόλης Κάνο, όπου έχει την έδρα του ένας από τους σημαντικότερους αξιωματούχους των μουσουλμάνων της Νιγηρίας, ο εμίρης του Κάνο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εβδομαδιαία προσευχή, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Την επίθεση εξαπέλυσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας και ένοπλοι δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από τους 15 ενόπλους, 4 σκοτώθηκαν από το οργισμένο πλήθος και οι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν.

Ο εμίρης Σανούσι Λαμίντο Σανούσι βρισκόταν στο εσωτερικό του τεμένους τη στιγμή της τριπλής αυτής επίθεσης, που σημειώθηκε στον εξωτερικό περίβολο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλαχί και τον Χατζάρα Τουκούρ, που διαμένουν κοντά στο τέμενος, η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί κατά τη διάρκεια του χάους που ακολούθησε τις εκρήξεις, ενώ οι πιστοί προσπαθούσαν να φύγουν για να σωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση