GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβόπουλος: Ακόμα δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός

Ότι ελέχθησαν και ανόητα πράγματα από την τρόικα τόνισε ο Γιώργος Προβόπουλος και επεσήμανε ότι «η χώρα δε βρέθηκε με εθνικό σχεδιασ...


Ότι ελέχθησαν και ανόητα πράγματα από την τρόικα τόνισε ο Γιώργος Προβόπουλος και επεσήμανε ότι «η χώρα δε βρέθηκε με εθνικό σχεδιασμό απέναντι στην τρόικα και δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη εθνικός σχεδιασμός».
Συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε: «Σε κάποιες περιπτώσεις ελέχθησαν και ανόητα πράγματα από εκπροσώπους της τρόικας. Στην αρχή είχαμε πει ότι δημοσιονομικό μείγμα που πρότεινε η τρόικα και εφάρμοζε η ελληνική κυβέρνηση ήταν λανθασμένο , γιατί στηριζόταν σε υπερβολική φορολογική επιβάρυνση και όχι περικοπή δημοσίων δαπανών που δημιούργησε παλιότερα το πρόβλημα. Δυστυχώς η χώρα δε βρέθηκε με έναν εθνικό σχεδιασμό απέναντι στην τρόικα και ακόμα και τώρα δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός. Τότε ο άλλος παίρνει το παιχνίδι πάνω του και σου υπαγορεύει πράγματα».
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha ανέφερε ότι «υπήρχε plan Β έκτακτης ανάγκης αλλά δεν προέβλεπε ότι η χώρα θα έβγαινε εκτός ευρώ αλλά τι θα γινόταν σε περίπτωση τραπεζικού πανικού. Μερικά από τα προβλεπόμενα τα είδαμε στην περίπτωση της Κύπρου». Πάντως, μίλησε για το Μνημόνιο και είπε: «Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι το Μνημόνιο και όχι ο λόγος για τον οποίο ήρθε το Μνημόνιο. Το πολιτικό σύστημα εξύμνησε της ωφέλειες από ένταξη στην Νομισματική Ένωση, οι οποίες είναι πολλές, επιμελώς όμως απέκρυψε τι υποχρεώσεις είχε η χώρα με την ένταξη της σε αυτήν».
Όσον αφορά στην στάση της πρώτης κυβέρνησης επί Μνημονίου τόνισε ότι δεν οδηγούσε στην ανάπτυξη. «Από την πρώτη κυβέρνηση όταν η τρόικα είχε προτείνει κάποια πράγματα η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούμε να κόψουμε δαπάνες, να απολύουμε δημόσιους υπαλλήλους και να μειώνουμε τις αμοιβές τους, άρα η «εύκολη λύση» ήταν να βάλουμε κι άλλους φόρους. Όμως όταν μπαίνουν συνέχεια νέοι φόροι η ανάπτυξη απομακρύνεται «, ήταν τα λόγια του.
Για την κόντρα του με τον Τόμσεν ανέφερε: «Τον Μάρτιο του 2014 είχα μια μεγάλη κόντρα με την τρόικα στο θέμα των τεστ αντοχής των τραπεζών. Ο Πολ Τόμσεν και η ΕΚΤ πίστευαν ότι το έλλειμμα κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες ήταν πολύ μεγαλύτερο από το 6,3 που είχε βγάλει η Τράπεζα της Ελλάδος. Επιχειρήματα που ήταν σαθρά. ‘Ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι είχα δίκιο και αποδείχθηκε με την τελευταία άσκηση από πλευρά ΕΚΤ».
Όσον αφορά στα σχέδια του; «Θέλω πλέον να ηρεμήσω. Διότι έζησα έξι έντονα χρόνια και κινδύνεψα να χάσω τις ισορροπίες μου».
Δείτε το βίντεο του Alpha:
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση