GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτρουμάνης: Η τρόικα ζητά μείωση στις συνταξιοδοτικές δαπάνες

Μείωση από 800 εκατ. ευρώ έως 1δισ. ευρώ από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες ζητά η  τρόικα σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας κ...



Μείωση από 800 εκατ. ευρώ έως 1δισ. ευρώ από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες ζητά η  τρόικα σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ο κ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο Mega, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το ύψος της μείωσης θα εξαρτηθεί από το ύψος που θα συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το δημοσιονομικό κενό, το οποίο η κυβέρνηση υπολογίζει στα 300-400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τρόικα στα 2 δισ. ευρώ.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι η τρόικα ζητά μείωση του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης από το 2% στο 1,7 % ή 1,8% για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το 2015 και προτείνει αύξηση των ελάχιστων αναγκαίων ενσήμων για την συνταξιοδότηση από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα.

Πάντα κατά τον κ .Κουτρουμάνη, η Τρόικα επίσης ζητά να υπολογίζεται η σύνταξη του ΙΚΑ με βάση τις αποδοχές της τελευταίας 5ετίας και όχι της τελευταίας δεκαετίας.

1 σχόλιο

  1. ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

    ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ; ΝΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση