GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν μπορούμε να φωτογραφίζουμε τον πύργο του Άιφελ το βράδυ;

Ο πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα πιο διάσημα μνημεία παγκοσμίως και κάθε μέρα χιλιάδες τουρίστες στο Παρίσι σπεύδουν να το φωτογραφήσο...

Ο πύργος του Άιφελ είναι ένα από τα πιο διάσημα μνημεία παγκοσμίως και κάθε μέρα χιλιάδες τουρίστες στο Παρίσι σπεύδουν να το φωτογραφήσουν.
Η ευρεία χρήση αυτών των φωτογραφιών, όμως, μπορεί να...
οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες λόγω της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο πύργος του Άιφελ χτίστηκε πολλά χρόνια πριν, το 1889, επομένως δεν υπάγεται στη νομοθεσία της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Ο φωτισμός, όμως, γύρω από τον πύργο προστέθηκε πολύ αργότερα και προστατεύεται από την πνευματική ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται κανείς να φωτογραφίζει την ημέρα τον πύργο, αλλά η λήψη φωτογραφίας του πύργου τη νύχτα και η κοινοποίηση της στο Διαδίκτυο συνεπάγεται παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως προβλέπεται στην Κοινοτική Οδηγία 2001/29.
Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την διοίκηση του πύργου του Άιφελ με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα. Ακόμα και η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia σχεδιάζει να αποσύρει φωτογραφίες του πύργου κατά τη νύχτα.
Εκτός από την Γαλλία, η οδηγία εφαρμόζεται στην Ιταλία και στο Βέλγιο. Συνεπώς, δεν μπορεί κάποιος να τραβήξει φωτογραφίες στο μνημείο Ατόμιουμ στις Βρυξέλλες ή στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και ευρωβουλευτές, όπως αναφέρει το EUobserver, που τραβούν φωτογραφίες στον χώρο εργασίας τους και τις αναρτούν στο Facebook ή στις προσωπικές ιστοσελίδες τους παραβιάζουν το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση