GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ροδόπη: Πρόλαβαν στα σύνορα τους Βούλγαρους παραχαράκτες

Την τελευταία στιγμή σταμάτησαν οι αστυνομικοί τους τρεις αλλοδαπούς που είχαν πλημμυρίσει την αγορά της Κομοτηνής με πλαστά χαρτονο...


Την τελευταία στιγμή σταμάτησαν οι αστυνομικοί τους τρεις αλλοδαπούς που είχαν πλημμυρίσει την αγορά της Κομοτηνής με πλαστά χαρτονομίσματα. Οι Βούλγαροι παραχαράκτες που ήταν έτοιμοι να περάσουν τα σύνορα, είχαν προσπαθήσει νωρίτερα να παρασύρουν με το αυτοκίνητό τους έναν από τους άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι επιχείρησαν να τους ελέγξουν.
Η καταδίωξη των δραστών ξεκίνησε όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στην Κομοτηνή αντιλήφθηκε ότι τον πλήρωσαν με παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ειδοποίησε τους αστυνομικούς, που εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς να μπαίνουν σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Μόλις τους είδε ο οδηγός κινήθηκε εναντίον τους και λίγο έλειψε να παρασύρει έναν αστυνομικό, ο οποίος πρόλαβε να τον αποφύγει.
Οι τρεις Βούλγαροι, δύο 29χρονοι και ένας 28χρονος, προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα περνώντας από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, όμως τους πρόλαβαν οι αστυνομικοί και τους φόρεσαν χειροπέδες, ενώ κατέσχεσαν το αυτοκίνητό τους. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 1.160 ευρώ και 44 λέβα Βουλγαρίας, αποδείξεις αγοράς από πέντε καταστήματα και διάφορα προϊόντα που αγόρασαν με τα πλαστά ευρώ εξαπατώντας τους ιδιοκτήτες, είδη ρουχισμού, ένα ζευγάρι γάντια, τέσσερα κινητά και ένα σπρέι πιπεριού.
Όπως αποδείχθηκε, στη διαδρομή τους προς τα σύνορα οι δράστες είχαν κόψει σε κομμάτια τα υπόλοιπα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα και τα είχαν πετάξει στο δρόμο, όπου βρέθηκαν έξι και ένα τμήμα ενός ακόμη. Οι Βούλγαροι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση