GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τί είπαν στον Δένδια οι Έλληνες αεροπόροι των F-16, που παρακολουθούσαν την Tουρκική κορβέτα;

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, οι επιτελείς του ΓΕΑ αποκάλυψαν ότι ζευγάρι οπλισμένων F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούσε «κ...



Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, οι επιτελείς του ΓΕΑ αποκάλυψαν ότι ζευγάρι οπλισμένων F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούσε «κατά πόδας» τη σύγχρονη τουρκική κορβέτα "Βuyucada" κατά τη διάρκεια των «αβλαβών διελεύσεων» που πραγματοποίησε επτάκις εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων προτού αποχωρήσει οριστικώς.
Μάλιστα έγιναν προβολές χαρτών, στιγμάτων και λοιπού οπτικοακουστικού υλικού.
Ο υπουργός πληροφορήθηκε επίσης ότι η φρεγάτα «Έλλη» κατεδίωκε την τουρκική κορβέτα ενώ προς υποστήριξη του ελληνικού πλοίου είχαν σπεύσει σε διάφορα στρατηγικά σημεία άλλες μονάδες του Στόλου. Ανώτατη στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε την πληροφορία λέγοντας επίσης πως τα δύο F-16C έκαναν επανειλημμένες διελεύσεις σε χαμηλό ύψος, δείχνοντας το οπλισμό τους.

Έγκυρη πηγή αναφέρει ότι η 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κινητικότητα στην περιοχή ενώ υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας του ελληνικού Πενταγώνου με το ΓΕΕΦ στη Λευκωσία. Η επικοινωνία αυτή γίνεται σε εφαρμογή των προβλεπομένων από το Σύμφωνο Αντιμετώπισης Κρίσεων που υπέγραψαν επικαιροποιημένο την 1η Οκτωβρίου ο τέως υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Κύπριο ΥΠΑΜ Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Η ενεργοποίηση των διαδικασιών γίνεται προληπτικά διότι στην περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ασκήσεις. Η πρώτη είναι αεροπορική και συμμετέχουν δυνάμεις από το Ισραήλ και την Κύπρο. Η δεύτερη άσκηση είναι ο «Νικητής» του ΓΕΕΦ όπου μετέχουν μεγάλες χερσαίες μονάδες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες. Τρίτη είναι η «Γαλάζια Φάλαινα» που διοργάνωσε σκόπιμα η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση