GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Η τρόικα πιέζει για αλλαγές στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων

H Ελλάδα βρίσκεται σε σύγκρουση με τους δανειστές στο πλαίσιο της μιας σκληρής αξιολόγησης, υπογραμμίζει το Reuters σε δημοσίευ...



H Ελλάδα βρίσκεται σε σύγκρουση με τους δανειστές στο πλαίσιο της μιας σκληρής αξιολόγησης, υπογραμμίζει το Reuters σε δημοσίευμα.

Όπως ανέφερε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο, οι δύο πλευρές κυρίως διαφωνούν αναφορικά με το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού για το 2015.

Σύμφωνα με δύο άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης, η τρόικα υποστηρίζει ότι η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις θα αυξήσει το δημοσιονομικό κενό.

Η Αθήνα συμφώνησε να αφαιρέσει τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση, αλλά οι δανειστέςπιέζουν για περισσότερες αλλαγές, σημείωσαν τα ίδια στελέχη.

Οι δανειστές εκτιμούν ότι το κενό για το 2015 διαμορφώνεται στα 2,5 δισ. ευρώ εκτός εάν αλλάξει η ρύθμιση, είπε ένας εκ των αξιωματούχων. Η ελληνική πλευρά υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό κάτω του 1 δισ ευρώ για τον επόμενο χρόνο.

"Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση", τόνισε κυβερνητικό στέλεχος. "Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα εάν δεν επιστρέψουν στην Αθήνα έως την επόμενη εβδομάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση