GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

11 οι νεκροί του Norman Atlantic σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή - ΤΩΡΑ

Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο Norman Atlantic, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Δύο είναι οι Έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τ...


Στους 11 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο Norman Atlantic, σύμφωνα με την ιταλική Ακτοφυλακή. Δύο είναι οι Έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, 201 είναι οι Έλληνες διασωθέντες, ενώ συνεχίζεται η διασταύρωση των ονομάτων.

Ο δεύτερος Έλληνας νεκρός είναι ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος, 57 ετών από την Ημαθία. Η σορός του βρίσκεται σε νοσοκομείο στο Μπάρι.

Η ιταλική Ακτοφυλακή έχει ανακοινώσει ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τρεις Ιταλοί, δύο εκ των οποίων είναι οδηγοί φορτηγών.

Παράλληλα, η Ρώμη έστειλε στην Αθήνα νέα λίστα 95 Ελλήνων διασωθέντων που επιβαίνουν στα σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού San Giorgio και Durand de la Penne. Σ

Στο ελικοπτεροφόρο San Giorgio επιβαίνουν έως 200 διασωθέντες, εκ των οποίων 81 Έλληνες, ενώ στο Durand de la Penne επιβαίνουν 14 Έλληνες. Τα δύο σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού είναι δεσμευμένα για την έρευνα που συνεχίζεται στο Norman Atlantic και δεν πρόκειται να φύγουν έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση έξω από το λιμάνι του Αυλώνα. Όταν αποδεσμευθούν το San Giorgio και το Durand de la Penne θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πρίντεζι.

Αλλοι 86 έλληνες διασωθέντες έχουν φθάσει ήδη στην Ελλάδα με το Cruise Europe και το C-130.

Έλληνες διασωθέντες επιβαίνουν και στο Aby Jannette, το οποίο βρίσκεται εν πλω για το ιταλικό λιμάνι Μαφρεντόνια. Για τους έλληνες διασωθέντες που επιβαίνουν στο Aby Jannette είχε δοθεί λίστα ονομάτων τα προηγούμενα 24ωρα, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι είναι πλήρης.

Τις προηγούμενες ώρες υπήρξε εμπλοκή με τις λίστες διασωθέντων και επιβαινόντων μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφοροποίηση και ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων.

Τελικά, την Τρίτη, τόσο σύμφωνα με τα ελληνικά, όσο και με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, βάσει των επίσημων ανακοινώσεων, οι διασωθέντες υπολογίζονται σε 427. Νεκροί είναι 10, ενώ 38 άτομα θεωρούνται αγνοούμενα. Η εκτίμηση για τους αγνοούμενους γίνεται βάση της επικαιροποιημένης λίστας της ANEK που πλέον αριθμεί 475 επιβαίνοντες.

Ωστόσο, ο αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να θεωρείται απόλυτος, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι στο Norman Atlantic πιθανώς επέβαιναν παρανόμως και μετανάστες στο πάρκινγκ.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν τη Δευτέρα τις δηλώσεις του ιταλού ναυάρχου Τζιοβάνι Πετορίνο, σύμφωνα με τον οποίο 80 διασωθέντες δεν υπάρχουν καν στη λίστα επιβατών.

Υπό αυτό το κλίμα, σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Ναυτιλίας, τίθενται υπό αμφισβήτηση ακόμη και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πρώτο Έλληνα που εντοπίστηκε νεκρός. Ως επιχείρημα αναφέρεται το γεγονός ότι ο γιος του θύματος δεν αναγνώρισε τη σορό που του έδειξαν οι ιταλικές αρχές.

Διασωθέντες χωρίς επικοινωνία στο San Giorgio

Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλεγαν ότι οι Ιταλικές αρχές παρά τα αιτήματα «δεν δίνουν στην Ελλάδα ούτε τη λίστα με τους έλληνες που έχουν διασωθεί».

Αυτό σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου θα βοηθούσε να γίνει η διασταύρωση των επιβατών (με βάση τη λίστα που έχει δώσει η ΑΝΕΚ) που έχουν διασωθεί με όσους είχαν επιβιβαστεί και να υπάρχει μια εικόνα για τους αγνοούμενους.

Σημαντικό στοιχείο, όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός επιβατών, μετά την αερομεταφορά τους, έχει επιβιβαστεί στο ελικοπτεροφόρο πλοίο San Giorgio που μετέβη από την Κυριακή στην περιοχή. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός ανέρχεται έως τα 200 άτομα.

Όμως επειδή το πλοίο είναι του πολεμικού ναυτικού και ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο κανείς από τους διασωθέντες δεν έχει επικοινωνήσει με συγγενείς τους και οι αξιωματικοί του ελικοπτεροφόρου δεν έδιναν στην Ελλάδα τη λίστα με τα ονόματα.

Ξεκίνησε η ρυμούλκυση του Norman Atlantic

Σε ό,τι αφορά το Norman Atlantic, το μεσημέρι της Τρίτης η εισαγγελία του Μπάρι ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η ρυμούλκυση προς το λιμάνι του Πρίντεζι.

Νωρίτερα, το πλοίο βρισκόταν κοντά σε νησίδα, 1,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Αυλώνα στην Αλβανία. Κοντά του βρίσκονταν τέσσερα ρυμουλκά που το συγκρατούν για να μην πέσει πάνω στα βράχια.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ και πέφτει βροχή. Πάνω στο Νorman Atlantic ανέβηκε ομάδα εμπειρογνωμόνων ώστε να ελέγξει την κατάσταση του πλοίου, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία ρυμούλκησής του. Στη διάρκεια της επιχείρησης έξω από τον Αυλώνα έχασαν τη ζωή τους δύο Αλβανοί ναυτικοί.
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/235142/enteka-oi-nekroi-tou-norman-atlantic-polloi-oi-agnooumenoi#sthash.QSKS2vxm.dpuf

1 σχόλιο

  1. ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗ, ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟ, ΝΤΑΒΡΗ, ΚΑΣΑΠΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ.

    ΧΡΥΣΟ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΚ..Α ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΥΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΑΣ.

    ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΣΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΑΣ.

    ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΤΕ, ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΠΟΤΕ,ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΧΑΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση