GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

20 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους

Oι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν 20 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος...




Oι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν 20 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος...

στη Συρία και το Ιράκ από την Τετάρτη, ανακοίνωσε, την Παρασκευή, η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή.

Οι 5 από τους 6 αεροπορικούς βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η αμερικανική πολεμική αεροπορία στη Συρία έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Κομπάνι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, επισήμανε η Centcom σε ένα δελτίο τύπου. Τα πλήγματα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 6 θέσεις μάχης του Ισλαμικού Κράτους και ένα βαρύ όπλο, αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτή.

Στο Ιράκ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν 14 αεροπορικές επιδρομές που στοχοθέτησαν κυρίως περιοχές στο πλούσιο σε πετρελαϊκά κοιτάσματα βόρειο τμήμα της χώρας που τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τέσσερις βομβαρδισμοί που σημειώθηκαν κοντά στο αλ Κάιμ είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν σημεία ελέγχου, τεθωρακισμένα οχήματα, υπόγεια καταφύγια, οχυρώματα και μια μονάδα του τακτικού στρατού, επισήμανε ο αμερικανικός στρατός. Σε άλλα πλήγματα στοχοθετήθηκαν θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών κοντά στο Κιρκούκ, τη Σαμάρα, το Ταλ Άφαρ και τη Φαλούτζα.

Δύο πλήγματα κοντά στη Μοσούλη είχαν ως αποτέλεσμα να καταστραφούν 11 υπόγεια καταφύγια, 9 βαρέα όπλα, ένα όχημα ενώ επλήγησαν δύο μονάδες του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοποίησε η Centcom.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση