GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν «βλέπει» επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών σύντομα ο πρώην πρόεδρος Κούτσμα

Οι νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των αυτονομιστών επισκιάζουν τις προοπτικές μιας διαρκούς κα...


Οι νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των ουκρανικών στρατευμάτων και των αυτονομιστών επισκιάζουν τις προοπτικές μιας διαρκούς κατάπαυσης του πυρός που τέθηκε σε ισχύ από την Τρίτη την «Ημέρα της Σιωπής» στην Ουκρανία, την ώρα που το Κίεβο αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ένας νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ωσότου οι αντάρτες σταματήσουν τις επιθέσεις.
Παρά το ότι οι αρχικές αναφορές από το πεδίο έκαναν λόγο για σημαντική μείωση των εχθροπραξιών, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι νωρίτερα μια ομάδα αυτονομιστών συγκρούστηκε με τις κυβερνητικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα, και ότι οι αντάρτες διέπραξαν επίσης επιθέσεις με βαρύ οπλισμό.
Ο Λεονίντ Κούτσμα, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας που εκπροσώπησε το Κίεβο στις συνομιλίες του Μινσκ, απέρριψε το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης αυτήν την εβδομάδα της Ομάδας Επαφής όπου συμμετέχουν η Ρωσία, η Ουκρανία και οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών.
«Υπό αυτές τις συνθήκες όταν υπάρχει μία πλευρά που δε σέβεται το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός, δεν θεωρώ μία συνάντηση βιώσιμη» επισήμανε ο Κούτσμα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Αναφερόμενος στην «Ημέρα της Σιωπής» κατά την οποία, σύμφωνα με καταγγελίες του ουκρανικού στρατού, αυτονομιστές έπληξαν κυβερνητικές θέσεις στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, ο Κούτσμα επισήμανε: «Αφήστε τους να δείξουν ότι εκείνοι (οι αυτονομιστές) πραγματικά θέλουν ειρήνη και όχι πόλεμο, ότι διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των ένοπλων σωμάτων τους».
«Η ουκρανική πλευρά θα είναι έτοιμη για την επόμενη συνάντηση (μόνο) όταν θα υπάρξει μια πλήρης κατάπαυση του πυρός».
Οι ηγέτες των αυτονομιστών δεν έκαναν κανένα σχόλιο για τις καταγγελίες στρατιωτικών ότι παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός εξαπολύοντας επιθέσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση