GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Αρνητικά τα πρώτα αποτελέσματα για τοξικότητα στο αντιγριπικό εμβόλιο

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις για ενδεχόμενη τοξικότητα του αντιγριπικού εμβολίου Fluad της Νοvartis, ε...



Τα πρώτα αποτελέσματα από τις εργαστηριακές αναλύσεις για ενδεχόμενη τοξικότητα του αντιγριπικού εμβολίου Fluad της Νοvartis, είναι αρνητικά, δίνοντας μικρή ανάσα σε καταναλωτές και αρχές, μετά τις πληροφορίες ότι 19 ηλικιωμένοι πέθαναν μέσα σε 48 ώρες από τη χορήγηση του εμβολίου.

Όπως δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν , “τα αποτελέσματα των αναλύσεων (οι οποίες διεξήχθησαν) σε δυο παρτίδες του εμβολίου τις οποίες δέσμευσε ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων είναι αρνητικά. Μπορούμε να πάρουμε μια ανάσα ανακούφισης”.

Πάντως η Λορεντσίν επισήμανε ότι οι βακτηριολογικές αναλύσεις συνεχίζονται.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχουν απέδειξαν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου και στους θανάτους των ηλικιωμένων.

Πέντε εισαγγελίες της Ιταλίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών των θανάτων και για να εξακριβωθεί αν το Fluad είναι ασφαλές.

Η φαρμακευτική εταιρία Νοvartis υπογράμμισε σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το εμβόλιό της δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους θανάτους των ηλικιωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση