GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τι οφείλεται το "κλείσιμο της ψαλίδας" των σημερινών γκάλοπ...

Από τον Πάνο Δούλα.  Eνα αρχείο εξελ με όλα τα γκαλοπάκια από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα: Τρία διαγράμματα με τους 4 τελευταίους ...

Από τον Πάνο Δούλα. 

Eνα αρχείο εξελ με όλα τα γκαλοπάκια από την 1η Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα:
Τρία διαγράμματα με τους 4 τελευταίους μήνες για όλα τα κόμματα, με την εξέλιξη των % στις δύο από τις τρεις βασικές κατηγορίες κομμάτων: τα 2 μεγάλα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και τα 5 μικρομεσαία ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΧΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ.




Τα συμπεράσματα δικά σας αλλά κάτι βασικό:

Το "κλείσιμο της ψαλίδας" που αναφέρουν σήμερα κάποιες εφημερίδες είναι πραγματικό, όχι όμως τόσο μεγάλο (γύρω στο 1%) και όχι τόσο λόγω πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ (ίσα-ίσα που έχει ανέβει +1,1% από τον Νοέμβρη) αλλά ανόδου (δηλ συσπείρωσης) της ΝΔ πιο πολύ (+2,1%). Βασικά, ο κόσμος ξανασυσπειρώνεται στον παλιό και νέο "δικομματισμό" ενόψει εκλογών, αφού και το ΠΑΣΟΚ ξανανεβαίνει μέχρι τώρα.
Αυτήν τη στιγμή η ψαλίδα, όπως την μετράω εγώ στα 10 γκάλοπ Πρόθεσης Ψήφου του Δεκέμβρη (ναι ναι δέκα γκάλοπ μέσα σε 14 μέρες!) και τα 13 του Νοέμβρη, από 5,2% έχει πάει στο 4,2%. Το θέμα, βεβαίως είναι και η δυναμική που αναπτύσσεται γιατί έχουμε 6 ή 7 ή 8 εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, αν φτάσουμε εκεί...
Έχουμε, λοιπόν, στην Πρόθεση Ψήφου (δηλ όχι εκτίμηση, υπάρχουν αναποφάσιστοι, δξ/δα, αποχή, άλλο, κτλ):
ΣΥΡΙΖΑ 27% το Δεκέμβρη (από 25,9% τον Νοέμβρη)
ΝΔ 22,8% (από 20,7%)
ΠΟΤΑΜΙ 5,5% (από 6,1%)
ΠΑΣΟΚ 5,3% (από 4,6%)
ΧΑ 5,1% (από 5,3%)
ΚΚΕ 4,9% (από 5,0%)
ΑΝΕΛ 2,8% (από 3,0%)

Όσον αφορά στην τρίτη κατηγορία κομμάτων, τα πολύ μικρά κόμματα (<3%), η ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά εξαχνώνεται και ΛΑΟΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΞΑΝΑ δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου(!) τον Δεκέμβρη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 18 δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες 30 μέρες έχει εμφανιστεί στις 7 με Μ.Ο. 1,2% . Τους προηγούμενους από αυτό το διάστημα 2 μήνες είχε εμφανιστεί μόλις 2 φορές σε 22 γκάλοπ. Οι εταιρείες που την εμφανίζουν κάποιες φορές είναι METRON ANALYSIS, PALMOS ANALYSIS, PULSE, MRB, GPO.
Δεν την έχουν εμφανίσει ποτέ: PRORATA, ALCO, KAPA RESEARCH, INTERVIEW, RASS, PAMAK, PUBLIC ISSUE, METRISI, PANAS, EVOICE.

6 σχόλια

  1. Σε κάθε νούμερο που βλέπετε απο τα γκάλοπ να προσθέτετε συν 10 μονάδες. Αυτό είναι το αληθινό νούμερο για το ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Σύριζα είναι γύρω στο 30-32% αυτή τη στιγμή με τάσεις ανόδου.

    Οι ΑΝΕΛ θα είναι, τελικά, πάνω από 4-5 %, γιατί ο κόσμος δεν θέλει απόλυτη αυτοδυναμία του Σύριζα ( για να μη πάρουν τα μυαλά του αέρα ), αλλά κυβέρνηση συνεργασίας.

    Το ΒενιζελοΠασόκ, μετά τα τελευταία γεγονότα, και με τον Γ.Παπανδρέου εκτός κόμματος, μπορεί να πέσει και στο 3,5 -4 %.

    Η Χρυσή αυγή θα είναι πολύ παραπάνω, γιατί ο κόσμος που την ψηφίζει δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του σε τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις. Το Ποτάμι θα συρρικνωθεί κι άλλο, όταν ξεκαθαρίσει ο συστημικός ρόλος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποκάλυψη "μαχαιριά" για μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις - "Βόμβα" και από ΔΝΤ: Υψηλός ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!Κόβονται και τα επιδόματα ανεργίας,παραμένει η έκτακτη εισφορά σε μισθούς και συντάξεις, παραμένει ο ΕΝΦΙΑ με παλιές αντικειμενικές αξίες. Ακολουθεί νέα μείωση στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, εκ νέου περικοπή κύριων συντάξεων και εφάπαξ, απότομη αύξηση των ορίων ηλίας, απαγόρευση συνταξιοδότησης, μείωση ή περικοπές στα οικογενειακά, τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα !

    Να μου ζήσεις Τρόικα με τους υπαλλήλους ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ). Πάρτε τους τα σώβρακα. Έλληνας δεν θα μείνει σ' αυτόν τον τόπο. Ξεσκίστε τους : και νέος ΠτΔ από τους νέους αχυρανθρώπους και- αν γίνουν εκλογές- θα σας ξαναψηφίσουν - τα ζώα- για να υλοποιήσετε το 3ο μνημόνιο. Να τους πάρετε και τα ακίνητα και ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις. Αφού γουστάρουν και το λένε και τηλεφωνικά στις δημοσκοπήσεις, υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Τα θέλει ο ... οργανισμός τους ! Ζήτω οι κερδοσκόποι, οι διαπλεκόμενοι, οι τοκογλύφοι. Όλος ο πλούτος στο 1% των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ! Έχουμε γεννηθεί σκλάβοι, ραγιάδες, καρπαζοεισπράκτορες των πολιτικών τζακιών και θα μείνουμε δούλοι τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.

    ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ, ΟΣΕΣ ΠΡΟΣΦΟΕΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι τόσο γελοία, φαιδρή και αισχρή, η πεθαμένη και φευγάτη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που μοιράζει από 3 εκατομμύρια ευρώ σε βουλευτές άλλων κομμάτων, προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γλιτώσουν την βέβαιη συντριβή της άθλιας κυβέρνησής τους!

    Τρία εκατομμύρια πρότειναν στον Παύλο Χαϊκάλη, άλλα 3 στην Σταυρούλα Ξουλίδου και πάει λέγοντας…

    Δηλαδή για τους 20 βουλευτές που τους υπολείπονται ως τους 180, έχουν ετοιμάσει ένα ποσό 60 εκατομμυρίων ευρώ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!

    Πόσες επανασυνδέσεις ρεύματος, οικογενειών που ζουν χωρίς ρεύμα, θα μπορούσαν να είχαν κάνει μ' αυτά τα χρήματα;;

    ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Απίστευτα αχρείοι καραγκιόζηδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή




  6. ΒΡΩΜΑ, ΜΠΟΧΑ, ΔΥΣΩΔΙΑ, ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!

    Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του κ. Σαμαρά, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή.

    Θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή.

    Είτε ο κ. Σαμαράς έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός.

    Το Success Story, που έγινε ΜΙΖΑ- Story και ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ- Story!!!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ των καταστροφέων της χώρας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση