GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθανασίου: Αντιμετωπίζουμε με ευαισθησία το θέμα Ρωμανού

Την προσωρινή λύση της εξ αποστάσεως φοίτησης φαίνεται να προωθούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας για την περίπτωση του έγκλε...


Την προσωρινή λύση της εξ αποστάσεως φοίτησης φαίνεται να προωθούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας για την περίπτωση του έγκλειστου Νίκου Ρωμανού που βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας λόγω του ότι οι αρχές δεν του επιτρέπουν να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πανεπιστημίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επεσήμανε στην Βουλή πως το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει παρα μόνο «εξωθεσμικά» καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται από το συμβούλιο φυλακών και από τον αρμόδιο ανακριτή.
«Στην προκειμένη περίπτωση το συμβούλιο φυλακών είπε ότι δεν συντρέχει λόγος να αφεθεί ελεύθερος λόγω του ότι είναι υπότροπος» ειπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «αυτό που μπορώ να κάνω είναι να έρθω σε επαφή με τον υπουργό Παιδείας ώστε με δαπάνη του δημοσίου να μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα με τηλεδιασκέψεις τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα… Είμαστε σε επαφή με τον υπουργό Παιδείας για να δούμε ποιος είναι καλύτερος τρόπος να τελειώσουν τις σπουδές τους».
Πάντως, σημείωσε ότι κατά την συζήτηση του νέου σωφρονιστικού κώδικα στην Βουλή μπορούν να συζητηθούν οι σχετικές διατάξεις.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση