GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οριακή η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού. Σε κίνδυνο οι νεφροί του

Παγάκι το σώμα του Νίκου Ρωμανού. Εγκεφαλικά πεινάει, αλλά σωματικά δεν έχει όρεξη να φάει κάτι. Τι λένε οι γιατροί από τον Γ. Γεννηματά....

Παγάκι το σώμα του Νίκου Ρωμανού. Εγκεφαλικά πεινάει, αλλά σωματικά δεν έχει όρεξη να φάει κάτι. Τι λένε οι γιατροί από τον Γ. Γεννηματά. Σε ισχύ το ρανεβού Σαμαρά με τους γονείς του, παρά τις αντιδράσεις του νεαρού κρατούμενου

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματά, οι νεφροί του Νίκου Ρωμανού δεν έχουν τη λειτουργία που θα έπρεπε, αν και τα σημαντικά προβλήματα θα αρχίσουν να φαίνονται εφόσον ο απεργός πείνας αποφασίσει να τραφεί. Ιατροί επισημαίνουν πως "αυτή τη στιγμή δεν πεινάει. Έχει μόνο γαστρικά υγρά. Εγκεφαλικά ξέρει ότι πρέπει να φάει, αλλά σωματικά δεν πεινάει".

Αντίστοιχα, η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Λίλα Ραγκούση, υποστηρίζει πως η κατάσταση της υγείας του Νικ. Ρωμανού είναι οριακή: "το χέρι του είναι παγάκι. Παλεύουμε για όλα. Δεν έχω να φοβάμαι τίποτα. Δεν γίναμε δικηγόροι για να φοβόμαστε."

Σχετικά με το εισαγγελικό έγγραφο που κάνει λόγο για υποχρεωτική σίτιση σε περίπτωση που ο εντολέας της κινδυνεύσει να καταλήξει, η συνήγορος αναφέρει: "Πρόκειται για απόλυτα κατασταλτικό μέτρο. Αυτές είναι τακτικές Γκουαντάναμο. Θέλουν να τον σώσουν με υποχρεωτική σίτιση; Ποιος μας λέει ότι εάν το κάνουν και του ακυρώσουν 26 μέρες αγώνα, δεν θα αυτοκτονήσει μετά;".

Μάλιστα, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, επισημαίνοντας πως κανένας γιατρός δεν δικαιούται να ενεργεί αντίθετα προς τη βούληση του ασθενούς.

Σε ισχύ το ραντεβού Σαμαρά – γονιών του

Την ίδια ώρα, αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ των γονέων του Νικ. Ρωμανού και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Παρά τη γραπτή αντίρρηση του κρατούμενου απεργού πείνας για το ραντεβού, φαίνεται πως εκείνοι θα προχωρήσουν προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Βέβαια η ρήξη μεταξύ του 21χρονου και των γονιών του, η οποία – κατά πληροφορίες- προκλήθηκε από την είδηση της συνάντησης δεν αποκλείεται να ανατρέψει την κατάσταση μέχρι αύριο.

Ο Νίκος Ρωμανός πάντως, εμφανίζεται το ίδιο αρνητικός – προς το παρόν τουλάχιστον – και αναφορικά με την τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί λογικά την Τρίτη στη Βουλή, προκειμένου οι κρατούμενοι να έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν εξ” αποστάσεως.

Παράλληλα, από μέρα σε μέρα – λόγω και της κατάστασης υγείας του νεαρού – αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της εισαγγελικής λειτουργού για το αν θα παραπεμφθεί ή όχι στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των υπερασπιστών του ο Νικ. Ρωμανός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δια των συνηγόρων του προβάλει λόγους ακυρότητας της γνωμοδότησης του ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, υποστηρίζοντας ότι η ιδιότητά του ως καταδικασμένου για ληστεία, υπερκαλύπτει την ιδιότητά του ως υποδίκου για τρομοκρατία.

Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση