GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντίστροφη μέτρηση μέχρι την τρίτη ψηφοφορία για πρόεδρο

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει στη Βουλή η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και η αντίστροφη μέτρησ...

Το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει στη Βουλή η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και η αντίστροφη μέτρηση για τις πολιτικές εξελίξεις έχει ήδη ξεκινήσει.

Ακόμη και μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων τα τηλέφωνα και οι επαφές μεταξύ των βουλευτών έχουν πάρει φωτιά σε μια προσπάθεια εξεύρεσης του κρίσιμου αριθμού των 180 βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάδειξη του Σταύρου Δήμα και - κυρίως- να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Πάντως η επίτευξη των 180 μοιάζει αρκετά δύσκολος στόχος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών είναι που θα κρίνει τελικά το αποτέλεσμα. Περίπου 4 ανεξάρτητοι βουλευτές εκτιμάται πως θα αλλάξουν τη στάση τους, στηρίζοντας την εκλογή Δήμα.

Πάντως, όπως θα ήταν αναμενόμενο, υπό μεγάλη πίεση βρίσκονται οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού, λόγω της πολιτικής τους "καταγωγής" από τη Νέα Δημοκρατία εκτιμάται πως ίσως επιστρέψουν στο στρατόπεδο των επιλογών του πρώτου κόμματος της συγκυβέρνησης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σε αυτήν ο πρωθυπουργός πρόκειται να θέσει ξανά τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, προτάσσοντας εκ νέου το δίλημμα εκλογή Προέδρου για σταθερότητα ή προσφυγή στις κάλπες και περαιτέρω αποσταθεροποίηση της Οικονομίας, η οποία μπορεί να καταστήσει δυσμενή τη θέση της Ελλάδας, ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιθανή θεωρείται και μια παρέμβαση του Α. Τσίπρα, πιθανώς μέσω άρθρου του στον κυριακάτικο Τύπο. Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί στους βουλευτές τονίζοντας την κρισιμότητα της ψήφου τους, τη Δευτέρα.

Κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Δήμας, έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής με τις ψήφους των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής . "Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής", ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Δήμας.

Υπενθυμίζεται ακόμη, πως στην πρώτη ψηφοφορία συγκεντρώθηκαν 160 θετικές ψήφοι και στη δεύτερη 168.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση