GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Έλληνες δεν μπορούν πια να ταΐσουν τα παιδιά τους!

Απo το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία, με όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να διολισθαί...



Απo το κακό στο χειρότερο εξελίσσονται τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία, με όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να διολισθαίνουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το σκληρότερο πρόσωπο της, «μαύρης» κατάστασης στην οποία έχει πιεστεί η ελληνική κοινωνία, από την επιβολή των «βάρβαρων» μνημονιακών πολιτικών, που έχουν εξαντλήσει τις αντοχές του ελληνικού λαού και έχουν διαλύσει τις άμυνες της κοινωνίας, βλέπουμε μέσα από τα στοιχεία του συνηγόρου του πολίτη. Τα ευρήματα της καταγραφής που έχει ξεκινήσει ο Συνήγορος για τα δικαιώματα του Παιδιού και που μόνο ως ιδιαιτέρως ανησυχητικά μπορούν να χαρακτηριστούν, δείχνουν ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες αναζητούν καταφύγιο σε ιδρύματα για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Για τα στοιχεία έχει ενημερωθεί η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το φαινόμενο της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε απειλητικό, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των παιδιών που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό προσεγγίζει το 40%.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση που κάνει την χώρα μας να μοιάζει όλο και περισσότερο με τα πιο υποανάπτυκτα μέρη της Αφρικής, όλο και περισσότεροι γονείς απευθύνονται σε διάφορα ιδρύματα, δηλώνοντας αδυναμία να θρέψουν τα παιδιά τους και ζητούν είτε φιλοξενία ακόμη και με διανυκτέρευση στα ιδρύματα είτε φιλοξενία ημέρας, δηλαδή, φροντίδα των παιδιών τους και επιστροφή στην οικογενειακή εστία για ύπνο.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Μόσχος από τον Συνήγορο για τα δικαιώματα του παιδιού είπε πως, «Είναι σημαντικό τα παιδιά να μην απομακρύνονται από την οικογένεια για λόγους φτώχειας. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε άλλους μηχανισμούς υποστήριξης της οικογένειας, που αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά και να ενισχυθεί ο θεσμός της αναδοχής ώστε τα παιδιά να ζουν μέσα σε περιβάλλον οικογενειακό αντί να προτάσσουμε την ιδρυματική μεταχείριση», ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι, «Οπωσδήποτε πρέπει να δούμε την αναδοχή και τη διαδικασία αποϊδρυματοποίησης, τη δημιουργία ξενώνων για παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα και για παιδιά με παραβατική συμπεριφορά αντί να διαβιούν σε ιδρύματα ή σωφρονιστικά καταστήματα».

Σύμφωνα με την καταγραφή των παιδιών που διαβιούν σήμερα σε ιδρύματα ξεκίνησε ο Συνήγορος του Παιδιού, φτάνουν τα 3.000, χωρίς μέσα στον αριθμό αυτό να περιλαμβάνονται τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα για λόγους φτώχειας. Αν προσμετρηθεί και αυτή η κατηγορία τότε ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο Συνήγορος του Παιδιού προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενημερώσει για την ανάγκη ενεργοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ. Σύμφωνα με τα στοιχεία ολοένα και περισσότερα είναι τα παιδιά που σήμερα δεν εμβολιάζονται με κίνδυνο να δούμε στη χώρα ξανά αρρώστιες που είχαν εκλείψει. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε παιδιά Ρομά και παιδιά μεταναστών, αλλά φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις και στις περιπτώσεις οι γονείς δεν μπορούν να αγοράσουν εμβόλια.
Μία εικόνα που επιδεινώνεται συνεχώς εξαιτίας της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση