GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άναυδος ο Σάκης Ρουβάς στα βραβεία «Κάρολος Κουν», από την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της Διαβάτη!

Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, το μεσημέρι της Δευτέρας, για να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων «Κάρολο...



Ο Σάκης Ρουβάς βρέθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, το μεσημέρι της Δευτέρας, για να παραστεί στην τελετή απονομής των βραβείων «Κάρολος Κουν» και των βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Χορού 2014, όπου ήταν
υποψήφιος στην κατηγορία «Αρχαίου Δράματος» για τον ρόλο του Διόνυσου στις Βάκχες του Ευριπίδη, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, το περασμένο καλοκαίρι.

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ κέρδισε τελικά το βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία (υποψήφιες στην ίδια κατηγορία ήταν η Μάρθα Φριντζήλα για τη σκηνοθεσία της τραγωδίας «Βάκχαι» που ανέβηκε στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας και η Ελένη Μπούκλη για τον ρόλο της Ιόλης στην τραγωδία «Τραχίνιαι» του Σοφοκλή, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου).

Ωστόσο, κατά τη βράβευσή του, αλλά και λίγο νωρίτερα, οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Αρχικά, πριν ανακοινωθεί η νίκη του Έλληνα σταρ, η Χρυσούλα Διαβάτη, που έλαβε την τιμητική διάκριση Διεθνούς Θεατρικού Ρεπερτορίου για τον ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας στο έργο «Δύο γυναίκες χορεύουν» του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη, αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της: «Πρέπει να έρθει η αστυνομία του θεάτρου να τακτοποιήσει λίγο τα θέματα, γιατί τα βραβεία πάνε σε stars, ηθοποιούς και μοντέλα» σχολίασε από σκηνής.

Η Χρυσούλα Διαβάτη επί σκηνής

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Σάκης Ρουβάς κλήθηκε να παραλάβει το βραβείο του και, όταν ανέβηκε στη σκηνή, μία γυναίκα ανάμεσα στο κοινό φώναξε: «Αμφισβητώ τη βράβευση! Με τι εφόδια;» - κάτι στο οποίο ο Σάκης Ρουβάς δεν δίστασε να απαντήσει: «Με την ψυχή μου, κυρία μου!» κάνοντας τους θεατές να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Δεν θα επιτρέψω σε καμία "αστυνομία θεάτρου" να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Από μικρό παιδί έχω μάθει να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι ως άνθρωπος».

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Λουκάκος, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών, τοποθετήθηκε επί του θέματος: «Τιμάμε τις επιδόσεις και όχι τις προκαταλήψεις» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση