GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλο το ποσοστό της φτώχιας και στο Ρέθυμνο

Το 68% των απόρων ανασφάλιστων ατόμων που προσήλθαν στις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, είναι Ρεθυμν...



Το 68% των απόρων ανασφάλιστων ατόμων που προσήλθαν στις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, είναι Ρεθυμνιώτες.

Μάλιστα, το 2013 παρατηρήθηκε αύξηση των επισκέψεων ανασφάλιστων στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου, σε σχέση με το 2011.

Τα απογοητευτικά αυτά αποτελέσματα προέκυψαν σε κοινωνική έρευνα που πραγματοποιήθηκε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, κατά τα έτη 2013 και 2014.

Τα πορίσματα της έρευνας παρουσιάσθηκαν ως αναρτημένη ανακοίνωση (poster) στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές υγείας, που διεξήχθη στην Αθήνα από 18 έως 20 Δεκεμβρίου.

Η έρευνα έγινε σε δυο φάσεις, στην πρώτη εξετάστηκαν οι ενήλικες άποροι και ανασφάλιστοι που προσήλθαν τις κοινωνικές υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και στη δεύτερη φάση εξετάστηκαν τα ανασφάλιστα άτομα που ζήτησαν υπηρεσίες στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Κύριος σκοπός της έρευνας ήταν η αποτύπωση του φαινομένου της φτώχιας, όπως αυτό εμφανίζεται στην νέα εκδοχή του.

Η έρευνα αναφέρεται στα έτη 2011, 2012, 2013 και στηρίχθηκε στη συλλογή ποσοτικών στοιχείων, με τη στήριξη και συνεργασία διαφόρων φορέων του νομού και κυρίως μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων όπως και του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνης (ΤΕΠ Παθολογικού), για άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες, καλύπτοντας γεωγραφικά την περιοχή του Νομού Ρεθύμνης.

Σημειώνεται ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης είναι η πρώτη που πραγματοποιεί ανά-λογη έρευνα, στην οποία αποτυπώνεται η αυξητική τάση του φαινομένου των ανασφάλι-στων πολιτών τα τελευταία τρία χρόνια, η οποία τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση