GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρόμοια προβλήματα έχουν οι πολίτες των Βαλκανίων

Οι πολίτες στην περιοχή των Βαλκανίων έχουν πολύ όμοια, ή πανομοιότυπα προβλήματα και επιθυμούν σίγουρη και καλά αμειβόμενη εργασία,...


Οι πολίτες στην περιοχή των Βαλκανίων έχουν πολύ όμοια, ή πανομοιότυπα προβλήματα και επιθυμούν σίγουρη και καλά αμειβόμενη εργασία, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας (RCC) τους προηγούμενους μήνες στο Σαράγεβο, στην Πρίστινα, στα Τίρανα, στην Ποντγκόριτσα και στα Σκόπια και τώρα είναι σε εξέλιξη στο Βελιγράδι.
Το πρόγραμμα "Περιφερειακή Συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο", υλοποιείται με στόχο να διαπιστωθεί πως ζουν οι πολίτες της περιοχής, τι είναι εκείνο που τους ενοχλεί και τους καταπιέζει, τι τους χαροποιεί, τι τους ενώνει και τι τους χωρίζει.
Η έρευνα δείχνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των βαλκανικών χωρών, τις δυνατότητες βελτίωσής τους και τη σημασία και τα πλεονεκτήματα της περιφερειακή συνεργασίας.
"Μέχρι τώρα επισκεφθήκαμε το Σαράγεβο, την Πρίστινα, τα Τίρανα, τα Σκόπια και την Ποντγκόριτσα και σε όλες τις πόλεις συζητήσαμε για τα θέματα αυτά με τους πολίτες", δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων, Tanjug, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, Νέναντ Σέμπεκ και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στην πρωτεύουσα της Σερβίας.
Οι πολίτες της περιοχής ταλαιπωρούνται από τα ίδια δεινά, στο επίκεντρο των προβλημάτων είναι η οικονομία και όλοι επιθυμούν να αμείβονται καλά, για την ποιοτική εργασία που κάνουν, ώστε να μπορούν με αξιοπρέπεια να αναθρέψουν και να μορφώσουν τα παιδιά τους, σημείωσε ο κ. Σέμπεκ.
Τα μηνύματα που ακούγονται στην περιοχή δεν θα κρατηθούν μόνο εντός του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας, αλλά θα μεταφερθούν στις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνισε.
Στα ερωτήματα αν οι λαοί της περιοχής συμφιλιώθηκαν και τι μπορεί να συμβάλει σε αυτή τη διαδικασία, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας απάντησε ότι δεν συμφιλιώθηκαν και ότι η οικονομική συνεργασία μπορεί να τους φέρει πιο κοντά.
"Φοβάμαι ότι η δεκαετία του 1990 άφησε βαρύ φορτίο κληρονομιάς. Φοβάμαι ότι δεν υπήρξε αρκετή βούληση για να ξεπεραστεί αυτό και νομίζω ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο. Ένα από τα πράγματα που το Συμβούλιο Περιφερειακής Συνεργασίας προσπαθεί να υλοποιήσει με το έργο του είναι η διαδικασία της συμφιλίωσης και στο επίκεντρο μας βρίσκονται οι οικονομικές δραστηριότητες και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας", δήλωσε ο κ. Σέμπεκ.
Υπάρχει ένα φιλόδοξο σχέδιο κι αυτό είναι έως το 2020 να ανοίξουν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας.
"Η περιφερειακή συνεργασία, η οποία υλοποιείται μέσω της οικονομίας, μπορεί να είναι το πιο επιτυχές μέσο και όχημα με το οποίο θα φθάσουμε στη συμφιλίωση, επειδή οι έγνοιες που μας απασχολούν είναι παρόμοιες ή πανομοιότυπες και εκεί πιο εύκολα βρισκόμαστε και πιο γρήγορα ξεχνάμε τα άσχημα πράγματα που κάναμε ο ένας στον άλλο", υπογράμμισε ο κ. Σέμπεκ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση