GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα αυστριακά ΜΜΕ για τη συναινετική πρόταση Σαμαρά

Με στόχο να αποτραπούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις αρχές της επόμενης χρονιάς και να υπάρξει μια επιτυχημένη κατάληξη των συνομ...


Με στόχο να αποτραπούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις αρχές της επόμενης χρονιάς και να υπάρξει μια επιτυχημένη κατάληξη των συνομιλιών με τους δανειστές της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε συναινετική πρόταση στο πλαίσιο της τρέχουσας εκλογής ενός νέου προέδρου της χώρας, καταγράφεται στη σημερινή ειδησεογραφία αυστριακών Μέσων Ενημέρωσης.
Στη σχετική είδηση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας σημειωνόταν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε και την προοπτική ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού και νέων βουλευτικών εκλογών έως τα τέλη του 2015. Τις προτάσεις απέρριψαν ωστόσο άμεσα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ όπως και το μικρό, δεξιάς απόκλισης κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ τις χαιρέτισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος κάλεσε άλλους ανεξάρτητους βουλευτές σε υποστήριξη της κυβέρνησης.
Στην ίδια είδηση αναφερόταν πως, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υπολογίζει ότι θα αναδειχθεί ισχυρότερο κόμμα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και ότι θα διαδεχθεί στην κυβέρνηση το σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό, ωστόσο, το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις συρρικνώνεται.
Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι σχετικές ειδήσεις που δημοσιεύονται στις εφημερίδες «Σαλτσμπούργκερ Νάχριχτεν» και «Τιρόλερ Τάγκες Τσάιτουνγκ», στις οποίες προστίθεται πως ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του μήνυμα, τόνισε ότι «είναι εθνικό μας χρέος και κοινή λογική να τελειώσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», ενώ στην απόρριψη της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αυτός φοβάται την ετυμηγορία του πληθυσμού και δεν θα πετύχει να την αποφύγει», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Στις ειδήσεις αυτές επισημαίνεται ότι, έως τα τέλη της χρονιάς η Βουλή στην Αθήνα, θα πρέπει να εκλέξει έναν νέο Πρόεδρο της χώρας και εάν η κυβέρνηση αποτύχει να υπερψηφιστεί ο υποψήφιός της, Σταύρος Δήμας, στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, στην οποία απαιτούνται 180 στο σύνολο των 300 βουλευτών, θα υπάρξουν αυτόματα πρόωρες βουλευτικές εκλογές, που θα πρέπει να διεξαχθούν ήδη τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η τρόικα των δανειστών έχει δώσει στην Αθήνα χρόνο έως τον Φεβρουάριο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ως προς την τελευταία δόση των δανείων και ότι, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, χωρίς τα 7 δισ. ευρώ της δόσης απειλείται τον Μάρτιο στάση πληρωμών, ενώ ο κίνδυνος αυτός έχει ανησυχήσει ήδη τις αγορές, με το χρηματιστήριο να καταρρέει και τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων να εκτινάσσονται στα ύψη.
Σε σύντομη είδηση της, η εφημερίδα «Ντι Πρέσε» σημειώνει πως υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί μια υπερκομματική συναίνεση στην τρέχουσα εκλογή ενός νέου προέδρου της χώρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρότεινε στην αντιπολίτευση έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό και νέες εκλογές έως το τέλος του 2015. Εάν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, τότε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, θα μπορούσε να διευρυνθεί με πρόσωπα τα οποία πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αναφέρει η εφημερίδα.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση