GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από Ρωσίδα αφαίρεσαν τα νεογέννητα βρέφη της

Οι κοινωνικές υπηρεσίες της Δανίας αφαίρεσαν από τη Ρωσία τα νεογέννητα βρέφη της χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους. Για το γεγον...



Οι κοινωνικές υπηρεσίες της Δανίας αφαίρεσαν από τη Ρωσία τα νεογέννητα βρέφη της χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους.
Για το γεγονός αυτό έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Instagram ο αρμόδιος σε θέματα παιδικών δικαιωμάτων επί του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πάβελ Αστάχοφ.
«Από την υπήκοο της Ρωσίας Ανζελίκα στη Δανία οι κοινωνικές υπηρεσίες αφαίρεσαν τα νεογέννητα δίδυμά της, τον Φιλίππ και την Εσμιράλδα. Η Ανζελίκα γεννήθηκε και σπούδασε στη Ρωσία, τώρα εργάζεται παιδίατρος στη Κοπεγχάγη. Απευθύνθηκε για βοήθεια, επειδή της πήραν τα παιδιά της χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους και υποσχέθηκαν να τους βρουν «μια καλή δανέζικη οικογένεια»», έγραψε ο Αστάχοφ.

Επίσης ανέφερε ότι προς το παρόν η γυναίκα πέτυχε να καταφέρει να συναντιέται μια φορά την εβδομάδα για μία ώρα με ένα από τα παιδιά της. Με τα δύο παιδιά απαγορεύεται να συναντηθεί ταυτόχρονα. «Δυστυχώς έγινε γνωστό ότι η Ανζελίκα αρνήθηκε τη ρωσική υπηκοότητα για να έχει τη δανέζικη, αν και θεωρεί τον εαυτό της Ρωσίδα και ορθόδοξη. Το γεγονός αυτό σε μεγάλο βαθμό δυσχεραίνει τις επίσημες δυνατότητες της παροχής βοήθειας σε αυτήν και στα παιδιά της. Όμως πρέπει να πολεμάει μέχρι τέλος για τα παιδιά της», έγραψε στην κοινωνική δικτύωση ο αρμόδιος σε θέματα παιδικών δικαιωμάτων.

Νωρίτερα ο Αστάχοφ ζήτησε από διεθνείς οργανισμούς προστασίας ανθρώπινων δικαιωμάτων να επεστήσουν την προσοχή στην «παιδική τρομοκρατία» στη Νορβηγία και στην Φινλανδία, όπου από τους γονείς αφαιρούν συνέχεια παιδιά. Ανέφερε για 74 παιδιά από τη Ρωσία που αφαιρέθηκαν στην Φινλανδία και για 55 στη Νορβηγία. Ο Ρώσος αρμόδιος σε θέματα παιδικών δικαιωμάτων επιμένει να γίνει έλεγχος και να ασκηθεί η ποινική δίωξη για την προστασία των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση