GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγή υποψήφιου Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία εισηγούνται στενοί συνεργάτες του Σαμαρά...

Στην κόψη του ξυραφιού ακροβατεί ο Αντώνης Σαμαράς με την πρόταση του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Στα...



Στην κόψη του ξυραφιού ακροβατεί ο Αντώνης Σαμαράς με την πρόταση του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι υποψηφιότητα του κ. Δήμα δεν μπορεί να συσπειρώσει και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γίνονται δεύτερες σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η εισήγηση που έχει στα χέρια του ο Αντώνης Σαμαράς είναι να υιοθετήσει την πρόταση των 8 βουλευτών, καθώς με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για εξεύρεση των απαιτούμενων ψήφων για την εκλογή Προέδρου.

Η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει
-εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή,
-έναρξη της Συνταγματικής Αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή και
– ορισμός ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για τη διεξαγωγή εκλογών εντός του 2015.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα έβγαζε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος με ευρύτερη πλειοψηφία.

Κουβέλης και Καραμανλής
Στο πλαίσιο της αναδίπλωσης, έχουν αρχίσει να αναζητούνται ονόματα κύρους, τα οποία να έχουν τη δυνατότητα να αλιεύσουν ψήφους από τις “ανοιχτές” δεξανεμενές της Βουλής, όπως ο Φώτης Κουβέλης ή ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώτος διέψευσε ότι είναι υποψήφιος αλλά θα μπορούσε να συγκεντρώσει ψήφους βουλευτών που προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Παράλληλα τυχόν υποψηφιότητα Κώστα Καραμανλή που είχε πέσει στο παρελθόν τραπέζι έχει θετική απήχηση στο χώρο των ΑΝΕΛ

Κάλπες τον Ιούνιο;
Στην περίπτωση που υιοθετηθεί η πρόταση, άλλοι 8 βουλευτές θα προστεθούν στη λίστα και υπό προϋποθέσεις η χώρα μπορεί να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία για εκλογές τον Ιούνιο, ή κάποιον άλλο μήνα εντός του 2015, προκειμένου να μην υπάρξουν έντονες αντιρρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά κάλπες

Κλειδί η ΔΗΜΑΡ
Ζητούμενο βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ καθώς δικοί της βουλευτές (Φούντα, Τσούκαλης) υπογράφουν τη σχετική πρόταση.
Εάν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι στη ΔΗΜΑΡ πολλοί είναι αυτοί που δε βλέπουν με καλό μάτι τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται σαφές ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν προϋποθέσεις για να εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

Αλλαγή υποψήφιου στην 3η ψηφοφορία
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έχει δεχτεί εισήγηση να μην είναι ο κ. Δήμας υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες.
Για να μην εκτεθεί μάλιστα ο κ. Σαμαράς, ο κ. Δήμας θα μπορούσε να τον διευκολύνει αποσύροντας ο ίδιος την υποψηφιότητά του, λόγω του ότι δεν συγκεντρώνει 180 βουλευτές
Βεβαίως ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα είναι υποψήφιος και στις τρεις ψηφοφορίες, αλλά με δεδομένο ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το οτιδήποτε
Η δυνατότητα αυτή δίνεται από το Σύνταγμα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα το τοπίο να είναι ακόμη εξαιρετικά θολό

1 σχόλιο

  1. ΔΗΛΑΔΗ Ο Κ. ΔΗΜΑΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ; ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ; ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ Τ0ΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΩΗ.

    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση