Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Άλλες μέθοδοι πολιτικής ανυπακοής για το Occupy Central

Share it:

Ένας από τους ιδρυτές του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ εκτιμά ότι η συνέχιση της κατάληψης δρόμων έχει καταστεί "πολύ επικίνδυνη" και κάλεσε τους διαδηλωτές να στραφούν σε άλλες μορφές πολιτικής ανυπακοής.
Ο Μπένι Τάι, ένας από τους τρεις ιδρυτές του Occupy Central θεωρεί πως το κίνημα κατάληψης συνοικιών της πρώην βρετανικής αποικίας έχει πλέον τερματιστεί. "Το κίνημα αφύπνησε τις δημοκρατικές προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς του λαού του Χονγκ Κονγκ. Υπό την έννοια αυτή έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα απ” όσα ελπίζαμε", παρότι η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών, αναφέρει.
"Η κατάληψη είναι στο εξής πολύ επικίνδυνη υπόθεση, με λίγες πιθανότητες να αποδώσει καρπούς", γράφει ο Μπένι Τάι σε άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα New York Times.

Ορισμένοι αστυνομικοί κυριεύονται από τα συναισθήματά τους, όπως τη Δευτέρα κατά τις βίαιες ταραχές με διαδηλωτές που προσπαθούσαν να περικυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης, δηλώνει. Το κίνημα είχε "τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη των κατοίκων του Χονγκ Κονγκ και πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους για να πείσουμε τον κόσμο ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία είναι προς το συμφέρον του", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
"Ο αποκλεισμός του κοινοβουλίου ή κυβερνητικών κτιρίων μπορεί να έχει ισχυρότερο αποτέλεσμα από τον αποκλεισμό δρόμων", τονίζει ο Τάι που επικαλείται και άλλες μεθόδους "μη συνεργασίας", όπως η άρνηση πληρωμής φόρων, η καθυστέρηση καταβολής ενοικίων από ενοίκους σε κατοικίες του δημοσίου μαζί με άλλες τέτοιες ενέργειες μη συνεργασίας μπορεί να φέρουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση".
Η Ομοσπονδία των Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ που έγινε μια από τις αιχμές του δόρατος του κινήματος ανακοίνωσε χθες ότι οι φοιτητές πιθανόν να αποφασίσουν "εντός της εβδομάδας" αν θα εκκενώσουν ή όχι τους χώρους που έχουν καταλάβει.
Το Χονγκ Κονγκ τελεί υπό κινεζική κυριαρχία από το 1997 υπό την αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα", βάσει της οποίας δίνεται κάποια αυτονομία στο έδαφος αυτό.

Το Πεκίνο δέχτηκε οι εκλογές το 2017 για την ανάδειξη νέου ηγέτη του Χονγκ Κονγκ να διεξαχθούν με καθολική ψηφοφορία αλλά απαιτεί να ελέγχει τις υποψηφιότητες για τη θέση αυτή, όρος που σύμφωνα με τους διαδηλωτές, εγγυάται την εκλογή ενός υποτελούς του Πεκίνου.
Πηγή: www.real.gr
Share it:
Reactions:

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments:

  1. Γεγονός αναμφισβήτητο μία μεγάλη μερίδα, ένα τεράστιο τμήμα της σημερινής νεολαίας οταν γεράσει δεν θα πάρει σύνταξη. Ίσως ένα μικρό επίδομα, και αυτό για να μην ζητιανεύουν η να μην ενοχλούν τούς κρατούντες της εποχής. Και αυτό, λόγω πνευματικής αναπηρίας ως πρωτεύον λόγος, και δευτερο τούς έχουν γεμίσει τον εγκέφαλο με θεωρίες τραβηγμένες από τα μαλλιά. Για να υπηρετούν τον ερυθρό φασισμό, ένας φασισμός που όπου εφαρμόστηκε έφερε τον θάνατο την φτώχια την απόλυτη φτώχια , την δυστυχία και ανέχεια. Τώρα υπάρχουν και μερικοί νέοι πού δεν πιστεύουν τον κόκκινο φασισμό. Αυτοί προσπαθούν να επιβιώσουν είτε με τον παραδοσιακό μέχρι σήμερα τρόπο, εισερχόμενοι στον πελατειακό φασισμό, με διορισμό, είτε η φυγή στο εξωτερικό και ελάχιστοι σε μία επιχείρηση ντόπια. Πράγμα δύσκολο, οι φασίστες επιμένουν να συντηρούνται να έχουν εισοδήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και οπωσδήποτε να μην εργάζονται. Βοηθουμενοι τα μέγιστα από τον πελατειακό φασισμό , τα κόμματα της Βουλής, πού τούς χρησιμοποιεί σαν φόβητρο. Οι φασίστες βοηθουνται μεταξύ τους. Ο ναζισμός αναβίωσε γιατί είχε αναπτυχθεί υπέρμετρα ο κομμουνισμός. Οι προβλέψεις είναι οποίος και να επικρατήσει φασισμός, οι δυστυχία η φτώχια η μιζέρια θα μεγαλώνουν. Η μόνη σωτηρία, η δημοκρατία, είναι τελείως άγνωστη στον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση