GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτές είναι οι ισχυρές Ελληνίδες στην πολιτική... [photos]

Πολλοί θεωρούσαν ότι η πολιτική ήταν ένα ανδρικό κάστρο. Είναι γεγονός ότι όσο πιο ψηλά κοιτάξει κανείς στην εξουσία, τόσο λιγό...



Πολλοί θεωρούσαν ότι η πολιτική ήταν ένα ανδρικό κάστρο. Είναι γεγονός ότι όσο πιο ψηλά κοιτάξει κανείς στην εξουσία, τόσο λιγότερα γυναικεία πρόσωπα βλέπει.
Στα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για κάθε τρεις άνδρες πολιτικούς αντιστοιχεί μόλις μια γυναίκα.
Πριν από 10 χρόνια αυτό το ποσοστό ήταν ακόμα μικρότερο. Οι γυναίκες που κατείχαν μία έδρα στη Βουλή ήταν 22%.

Στις μέρες μας το ποσοστό αυτό έχει ανεβεί στο 27%.
Το FortuneGreece σας παρουσιάζει πέντε γυναίκες τόσο ισχυρές, ώστε να τα καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν στον πολιτικό στίβο.

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ
Η νέα περιφερειάρχης Αττικής έχει σπουδάσει παιδαγωγικά και έχει μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες, ενώ έχει διατελέσει υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ήταν βουλευτής από το 2012 έως το 2014. Είναι, βάσει αρμοδιοτήτων, το πιο ισχυρό μη κυβερνητικό πρόσωπο στην πολιτική σκηνή.

Το γραφείο της διαχειρίζεται κονδύλια ύψους 2,5 δισ. € και ο χώρος ευθύνης της περιλαμβάνει τομείς από τους ΧΥΤΑ μέχρι τις επεκτάσεις του μετρό και από τα γήπεδα της ΑΕΚ και του ΠΑΟ μέχρι τα βασικά έργα υποδομής σε πολλές περιοχές της περιφέρειας.


ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Η βουλευτής της ΝΔ από το 2007 -και πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών στις τελευταίες εκλογές- και υπουργός Τουρισμού από τον Ιούνιο του 2012, έχει σπουδάσει νομικά και έχει μεταπτυχιακούς τίτλους στο Εμπορικό Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις. Έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη νομική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η θητεία της στο Υπουργείο Τουρισμού από τον Ιούνιο του 2012 χαρακτηρίζεται από την αύξηση-ρεκόρ των ξένων επισκεπτών (περισσότεροι από 22 εκατ. για το 2014), των εισπράξεων (13 δισ. ευρώ) και των θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Η βουλευτής του ΚΚΕ από το 2000 είναι μια από τις δυνατότερες φωνές τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στις πολιτικές τηλεοπτικές συζητήσεις. Επιτυχημένη δημοσιογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση από τη δεκαετία του 1970, μέλος συνδικαλιστικών οργανώσεων, με έντονη κοινωνική δράση, οι απόψεις της έρχονται συχνά σε αντίθεση με τις επίσημες θέσεις του κόμματός της (όπως π.χ. στο θέμα της θρησκείας).

Δεν μετέχει σε κανένα από τα όργανά του, δεν είναι καν μέλος, αλλά είναι το μοναδικό προβεβλημένο στέλεχός του που δεν χρησιμοποιεί την τυπική «ξύλινη» γλώσσα, για αυτό και είναι από τα πιο δημοφιλή.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Κάποιοι τη βλέπουν ανάμεσα στη σειρά διαδοχής για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία στο Μόναχο και Δημόσιο Δίκαιο στην Αθήνα και εκλέγεται βουλευτής από το 1989 (εκτός από το διάστημα Μάιος-Ιούνιος του 2012). Έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και Εξωτερικών, καθώς και δήμαρχος Αθηναίων.

Η πρόσκαιρη αποχώρησή της από τη Νέα Δημοκρατία και η πανηγυρική επιστροφή της απέδειξαν πως η θέση της στο κόμμα είναι ισχυρή, ενώ η ίδια «ακολουθείται» από ομάδα βουλευτών που την στηρίζουν σε κάθε της πρωτοβουλία.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας διοίκησης και έχει διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπερνομάρχης Αττικής, υφυπουργός Υγείας και αναπληρώτρια υπουργός (διαδοχικά) Παιδείας και Εσωτερικών.

Χωρίς να είναι από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, διαθέτει ωστόσο αρκετή επιρροή που γίνεται φανερή από τις θέσεις που κατά καιρούς κατέχει είτε στην κυβέρνηση είτε στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ -π.χ. εκπρόσωπος Τύπου το 2012-2013-, χωρίς να έχει εκλεγεί σε κανένα δημόσιο αξίωμα εδώ και 11 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση