GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σλοβενία: Εξεταστική για τον θερμοηλεκτρικό σταθμό TES

Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας, στο έργο του θερμοηλεκτρικού σταθμού TES6 προϋπολογισμού 1,43 δισεκατομμ...


Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας, στο έργο του θερμοηλεκτρικού σταθμού TES6 προϋπολογισμού 1,43 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο οι αρχές δίωξης εγκλήματος της χώρας διεξάγουν ήδη έρευνες, αποφάσισε το σλοβενικό Κοινοβούλιο.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από σχετική πρόταση του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ενωμένη Αριστερά (ZL), που έλαβε τη στήριξη πέντε κομμάτων.
Το κόμμα Ενωμένη Αριστερά κατέθεσε τη σχετική πρόταση για κοινοβουλευτική έρευνα του πλέον πολυδάπανου ενεργειακού έργου στη χώρα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "STA".
Η πρόταση της Ενωμένης Αριστεράς είχε τη στήριξη των βουλευτών από το Συμβούλιο του Κόμματος του Μίρο Τσέραρ(SMC), από το Κόμμα Συνταξιούχων (DeSUS), από τους Σοσιαλδημοκράτες (SD),καθώς και από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Νέα Σλοβενία (NSi) και από τη Συμμαχία της Αλένκα Μπράτουσεκ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Οι βουλευτές των κομμάτων, που στήριξαν την πρόταση, τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι "είναι καιρός να διεξαχθεί μια διεξοδική ανάλυση του τι έχει συμβεί και η έρευνα να καταλήξει σε απτά συμπεράσματα". Διευκρίνισαν δε, ότι, η έρευνα δεν έχει καμία πρόθεση να αντικαταστήσει την προανάκριση της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τους βουλευτές, το έργο του θερμοηλεκτρικού σταθμού είναι ένα "μνημείο διαφθοράς", το οποίο προκάλεσε σημαντικές ζημίες στα οικονομικά μεγέθη της κρατικής εταιρείας HSE Energy Holding, για το κόστος τοποθέτησης.
Εξάλλου, οι βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ανέφεραν ότι, η απόφαση αυτή έχει συμπληρωματικό – ως προς τις έρευνες για εγκληματικές πράξεις – χαρακτήρα. Στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί εάν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση