GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Moody's απειλεί με υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο κίνδυνος για την ελληνική οικονομία θα αυξηθεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody”s. Σύμφ...


Ο κίνδυνος για την ελληνική οικονομία θα αυξηθεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody”s.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, πιστωτικά αρνητική (credit negative) θα είναι η εξέλιξη των πρόωρων εκλογών (με αξιολόγηση Caa1 / σταθερό) καθώς, όπως επισημαίνουν, θέτει σε κίνδυνο την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ πλήττει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυξάνει τους κινδύνους ρευστότητας και χρηματοδότησης του προϋπολογισμού.

Όπως επισημαίνεται, για την αξιολόγηση αυτή η Moody’s επισημαίνει ότι λαμβάνει υπ” όψιν το υψηλό εκλογικό όριο για την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης συνασπισμού στη Βουλή.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση