GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική πρόκριση για τα Χανιά μετά το 2-2 με τον Παναθηναϊκό

Ο... περίπατος του πρώτου ημιχρόνου (0-2) για τον Παναθηναϊκό, έγινε πανηγύρι για τα Χανιά στην επανάληψη... Οι Κρητικοί με αν...



Ο... περίπατος του πρώτου ημιχρόνου (0-2) για τον Παναθηναϊκό, έγινε πανηγύρι για τα Χανιά στην επανάληψη...
Οι Κρητικοί με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισαν σε 2-2 και βρέθηκαν μαζί με τους «πράσινους» στους 16 του Κυπέλλου!

Θα πρέπει να ψάξουμε αρκετά χρόνια πριν για να βρούμε ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που να αποτελείται από ισάριθμους Έλληνες ποδοσφαιριστές(έστω και αν ο Κλωναρίδης στα... χαρτιά είναι Βέλγος)! Ο Γιάννης Αναστασίου, όπως αναμενόταν, έκανε μεγάλο rotation, δίνοντας φανέλα βασικού στον Σωτήρη Νίνη, ο οποίος έκανε το... δεύτερο ντεμπούτο με τα πράσινα 8 χρόνια και 1 μέρα μετά από εκείνο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ κόντρα στο Αιγάλεω!

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κότσαρης, αριστερό μπακ ο Χουχούμης, δεξί ο Σπυρόπουλος και ο Κουτρουμπής με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου μαζί με τον Δώνη. Αριστερό εξτρέμ ο Ντίνας, δεξί ο Κλωναρίδης, σε ελεύθερο ρόλο ο Νίνης και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Καρέλης.

Τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το 1991, σε ένα παιχνίδι με την Παναχαϊκή. Προπονητής, τότε, ο Βασίλης Δανιήλ.

«Τούρμπο» ο Νίνης

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Από εκείνο το ντεμπούτο το... μακρινό 2007 όταν ο Σωτήρης Νίνης «συστηνόταν» στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Τότε ένα 17χρονο πιτσιρίκι σκορπούσε ελπίδα στον Παναθηναϊκό. Τώρα, στα 25 του, στο δεύτερο «καλησπέρα» του με την πράσινη φανέλα, ο διεθνής μέσος φώναξε «παρών»! Ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια, συνεχής κίνηση με και χωρίς την μπάλα, εξαιρετικά χτυπήματα στα στημένα, από τα δικά του πόδια ξεκινά το δεύτερο γκολ ενώ έβαλε στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» και τις κάθετες πάσες.

Ο «Ελ Νίνιο» έστειλε... μήνυμα με την απόδοσή του και έδειξε στον Γιάννη Αναστασίου πως μπορεί να τον υπολογίζει για τα δύσκολα που έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, ως έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω στον άξονα.
Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός είδε σοβαρά το ματς κόντρα στα Χανιά. Έπαιξε στο μισό γήπεδο τους Κρητικούς, βρήκε δύο γκολ(17' Νίνης, 29' Κλωναρίδης), έχασε αρκετές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Καρέλη και πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος στα Περιβόλια.

Ιστορική ανατροπή από τα Χανιά!

Όσο καλός ήταν στο πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο εκτός τόπου και χρόνου παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη! Ειδικά από το 60' και έπειτα, το «τριφύλλι» έκανε αγγαρεία μέσα στο γήπεδο. Τα Χανιά που ήθελαν πάση θυσία να μην χάσουν απόψε, κατέθεσαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, πήραν την κατοχή της μπάλας και έφτασαν σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα!

Πρωταγωνιστές στην επική ανατροπή των Κρητικών, η τραγική αμυντική συμπεριφορά της άμυνας των «πρασίνων» και οι Κρητικός και Πάγκαλος. Οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές στο 75' και το 84' νίκησαν τον Κότσαρη με δυνατά σουτ, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια και χάρισαν έναν βαθμό... χρυσάφι που έστειλε στους «16» την ομάδα τους! Μάλιστα, λίγο ακόμη και θα γινόταν το 3-2 για τους γηπεδούχους, όμως, ο Πάγκαλος αστόχησε στο 92' απέναντι από τον Κότσαρη σε ένα... άχαστο τετ-α-τετ.

Το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε, ο Παναθηναϊκός πέρασε πρώτος και οι Κρητικοί ως η δεύτερη ομάδα του ομίλου!

Α.Ο. Χανιά: Σικαλιάς, Παγώνης Αν., Μανωλάς, Γκότοβο, Κοντέων, Σιλιγαρδάκη, Εσόνο (56' Καραγιάννης), Καραλής (66' Μαρτσάκης), Γκούμας (73' Οικονομόπουλος), Πάγκαλος, Κρητικός.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης (77' Νάνο), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (70' Μπαϊράμι), Λαγός (70' Μπούι), Δώνης, Καρέλης, Νίνης και Ντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση