GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύγκρουση για την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για "παραιτήσεις" των βουλευτών του...

Για «κατάφωρη παραβίαση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, φαλκίδευση της ψήφου των πολιτών και ακύρωση της ελευθερίας έκφρασης των αντιπρο...

Για «κατάφωρη παραβίαση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, φαλκίδευση της ψήφου των πολιτών και ακύρωση της ελευθερίας έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, σε δήλωσή του, με αφορμή των Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών, που υιοθέτησε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βήμα - βήμα αποκαλύπτει το πραγματικό αντιδημοκρατικο του πρόσωπο και μέρα με τη μέρα πηγαίνει σε συνειδητή αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα» και επισημαίνει ότι "σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος, οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση και η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα που είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις εκείνος υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται".
Σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο κ. Σταμάτης, οι βουλευτές "δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους" και ότι "η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος", που "μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων".
Και καταλήγει: "Μπροστά σε αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά κανείς δεν δικαιούται να μένει αδιάφορος. Είναι θέμα Δημοκρατίας".

Αναλυτικά η δήλωσή του
"Βήμα-βήμα στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτουν το πραγματικό αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο.
Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτουν ότι πηγαίνουν σε συνειδητή αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος παραβιάζοντας ωμά το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με το άρθρο 60 του Συντάγματος:
α. Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.
β. Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή, συντελείται μόλις ο βουλευτής υποβάλει γραπτή δήλωση στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν ανακαλείται.
Σύμφωνα όμως με τον Κώδικα Δεοντολογίας που υιοθέτησε η Κ.Ε του κόμματος του κ. Τσίπρα, οι βουλευτές «δεσμεύονται ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους ίδιους» και ότι «η παραίτηση όλων των βουλευτών είναι στη διάθεση του κόμματος», που «μπορεί να ζητήσει την παραίτηση βουλευτή, με απόφαση των κεντρικών οργάνων».
Η απόφαση αυτή της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας , φαλκιδεύει την ψήφο των πολιτών και ακυρώνει την ελευθερία έκφρασης των αντιπροσώπων τους στη Βουλή.
Μπροστά σε αυτή την αντιδημοκρατική συμπεριφορά κανείς δεν δικαιούται να μένει αδιάφορος.
Είναι θέμα Δημοκρατίας".

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας
«Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από κόμματα που λειτουργούν με βάση το "ενός ανδρός αρχή", που έχουν παραβιάσει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και αντιμετωπίζουν τόσο τους πολίτες, όσο και τους βουλευτές τους ως πρόβατα» απάντησε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά», με αφορμή τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών.

2 σχόλια

  1. Όσοι κάνουν ακόμα ότι ΔΕΝ καταλαβαίνουν το κόλπο γκρόσο τον ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ θα την πατήσουν...

    1) Κατεβάζουν δυο σχηματισμούς ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΩΘΟΎΝ αν μπουν στην βουλή και οι δύο.. ξέρετε πως γίνονται ΑΥΤΆ ΜΕ τους καρεκλοκένταυρους (για το καλό της πατρίδας του ΛΑΟΥ ) και όλες αυτές οι παπαριες ...που καταλήγουν ΌΛΑ για την ΜΆΣΑ...άλλα και ένα νέο ΑΦΜ που με αυτό διαγράφονται κάτι ΤΕΡΆΣΤΙΑ χρέη του ΠΑΣΟΚ... και ΠΆΜΕ ΓΕΡΆ ΓΙΏΡΓΟ...

    2) Ο Καρατζαφυρερ θα κρεμαστή στο σύνταγμα ΑΝ έχει πάρει ΜΙΖΑ...θα κρεμαστή ΑΝ τα έχει κλέψει με ΆΛΛΟ ΤΡΟΠΟ είναι αθώος;μας δουλεύει κανονικά Ο ΦΥΡΕΡ ..Μπράβο στον ΑΝΤ1 ΚΑΙ στους (δημοσιογράφους του) που έχουν και ΈΔΡΑ την Ολλανδία ..τι να τους πει κάνεις !!! βγάλτε ΡΕ από σήμερα τον Ρογκάκο να μας τρομάζει ακούτε ρε
    ΚΥΡΙ-ΑΚΟΥΔΕΣ...

    3) Ο Ξηρός επαναστάτης ..ΠΑΡΑΚΑΛΏ γελάστε όσο θέλετε ...ΑΝ αυτοί ΕΊΝΑΙ οι πολεμιστές του αντάρτικου πόλεων που παρουσιάζουν τα ΚΑΡΤΕΛ τον Μ.Μ.Ε και μερικών Δημοσιογράφων ΤΙ να πει κανείς!!...Ξέρουν πολύ καλά ΌΛΟΙ τους ότι τα χτυπήματα πλέων άλλαξαν και γίνονται με το ωραίο ΣΤΙΛ καμικάζι και ΤΡΈΜΟΥΝ ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ... Ο Ξήρος απλώς είναι ένα ΤΕΛΕΙΩΜΈΝΟ πιόνι και το εμφανίζουν και το εξαφανίζουν όποτε τους χρειασθεί ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ.. Ας ΤΟ ΔΥΑΟΛΟ ΜΕ 4-5 ΚΑΛΑΝΙΚΟΦ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΑΛΑΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ;;.ΑΧΑΧΑΧ..

    4) Γιατί πάμε σε εκλογές;..ΠΑΜΕ διότι κάθε μήνα μένουν απλήρωτα από τον κόσμο 1.8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.. ΝΑΙ ένα δις οκτακόσια εκατομμύρια ευρώ (από την μαλακίες φόρους,ανεργία, φτώχεια,πείνα) ΜΈΣΑ σε αυτούς βέβαια κρύβονται ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ λαμογιααααααα..ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ...

    5) Πάμε σε εκλογές και θα ξανάπαμε διότι όποιος και ΑΝ κερδίσει θα δει ότι ΠΆΤΑ ΣΤΟΝ ΒΆΛΤΟ..Σύριζα θα κάνω διαπραγμάτευση και όλες αυτές της μπούρδες ΤΟΥΣ.. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ θα συνέχιση τον δρόμο της ΜΕΡΚΕΛ αλλά με κόκκινες ΓΟΒΕΣ και της μαλακίες τους....ΑΝ ΒΓΟΥΝ.. θα σας λέει κάθε ήμερα ο ΑΔΩΝΙΣ έχουμε την εντολή ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΉΣΟΥΜΕ.. ΧΑΙ ΜΕΡΓΚΕΛ...

    Το Κ.Κ.Ε αυτοί το έχουν βρει ΚΑΛΆ το θέμα χρόνια ΤΏΡΑ μασάνε καταγγέλλοντας Η ΚΑΣΣΕΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΆΖΕΙ...Η ΗΓΕΣΙΑ και μερικοί μαλάκες ονειρεύονται μια κόκκινη ΧΟΎΝΤΑ ..καλά κρασιά δηλαδή ..τα μηνιάτικα να πέφτουν και οι επιδότηση του κόμματος ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΜΑΣΆΝΕ ΟΛΟΙ.. ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΌΤΑΤΟΥΣ ,οι προλετάριοι θα κρατάνε την σημαία με το σφυροδρέπανο ΚΑΙ την μαλάκια τους...Αυτοί λένε ΈΞΩ ΑΠΌ ΝΑΤΟ, ΕΥΡΏ, ΕΥΡΏΠΗ, ΑΠΌ ΒΌΡΕΙΑ ΚΟΡΈΑ, ΚΙΝΆ, ΗΠΑ που στο διάολο θα μας πάμε έχουν σχέδιο για τον ΑΡΗ;..ρε το Καναλι τους το 902 πούλησαν σε οφ σορ εταιρεία στον Βρυώνη και Μαρινάκη (γνωστούς κομουνιστές) και θέλουν να μας σώσουν .ΑΙΙΙΙΙ ΣΙΧΤΙΡΡ..

    5) Είμαστε την εποχή του ΒΆΛΤΟΥ... Ο Σύριζα αν ήθελε θα έλεγε ΑΠΌ τώρα και ανοιχτά το τι θα έκανε ΆΠΛΑ και καθαρά ..κύριοι κουρεύουμε το χρέος χωρίς περικοκλάδες και Διαπραγμάτευσης ΆΜΕΣΑ, μπορούμε να σας δίνουμε ΣΤΟ ΒΙΏΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ για εμάς 5% και ΠΆΝΤΑ με ρήτρα ανάπτυξης...ΜΑ θα χάσουν της εκλογές θα πει κάποιος ΝΑ ΤΗΣ ΧΆΣΟΥΝ ώστε γίνει ΆΜΕΣΑ Η ΡΉΞΗ χωρίς να καταστρέψουν την ΑΡΙΣΤΕΡΆ να βλέπαμε και τους ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΤΙ ΣΚΑΤΆ ΘΑ ΈΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ...θα μπορούσαν ΝΑ δώσουν την κυβέρνηση στους δοσίλογους να περάσουν τα μέτρα της ΜΕΡΓΚΕΛ και ΑΥΤΟΊ ΝΑ κηρύξουν ανένδοτο ένα νέο
    1-1-4.( ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ 1-1-4 μόλις φέρνουν μέτρα σε επιτροπές της βουλής η στην ολομέλεια να ΦΕΎΓΟΥΝ και να είναι έξω και να καλούν τον ΛΑΌ....) ΚΑΙ ΑΣ περνάνε αυτοί ΌΤΙ ΣΚΑΤΆ ΘΈΛΟΥΝ..ΔΕΝ ΤΟ ΈΚΑΝΑΝ και θα το πληρώσουν τους δίνω 3-4 μήνες να κάνουν το κυβερνητικό κομμάτι τους ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...


    6) Δεν γνωρίζουν ότι Ο κόσμος είναι αυτοοργανομένος ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΎΣ--ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ..τους λέμε και ΕΓΏ άκρα δηλαδή , ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ -Η ΆΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΑΠΌΛΥΤΟΥΣ ...εεε αυτοί ενώθηκαν σιωπηρός ώστε να δώσουν την ΜΕΓΆΛΗ ΜΆΧΗ ..ούτε η αστυνομία ούτε ο στρατός ούτε κανείς αρχηγός τους ένωσε ...ΤΟΥΣ ΈΝΩΣΕ Η ΠΕΙΝΆ και το χώμα που πατάνε... ΝΑΙ οι αυτοί είναι Πατριώτες Είτε μας αρέσει, είτε ΌΧΙ..μετά την ΜΆΧΗ πάλι θα ΜΑΣ βάλουν ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ώστε να σπείρουν την διχόνοια...Αν κάνουμε ΑΥΤΌ ΤΟ ΛΑΘΟΣ και ΠΆΛΙ όπως το 1945 Η ΕΛΛΆΔΑ ΤΕΛΕΊΩΣΕ..Οι Πατριώτες ΠΆΝΩ ΣΕ αυτό το σχέδιο ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ εργαστούν ΑΠΌ ΤΏΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Παρά τις διακηρύξεις για το success story και τις υποσχέσεις για ανάπτυξη, τις οποίες …απλόχερα μοίρασε η κυβέρνηση, τα στοιχεία για το ιδιωτικό χρέος καταδεικνύουν τη φτωχοποίηση στην οποία οδηγήθηκαν τα νοικοκυριά κατά τα χρόνια του μνημονίου.

    Σύμφωνα με το «Ποντίκι», το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, αποτελώντας βρόγχο για νοικοκυριά και ιδιώτες.

    Οι αριθμοί αποτυπώνουν με εύγλωττο τρόπο...την οικονομική κατάρρευση που υπέστησαν οι πολίτες από τη μνημονιακή πολιτική: οι συνολικές οφειλές του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν τα 300 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 200 δισ. ευρώ είναι ληξιπρόθεσμα και μη εξυπηρετούμενα.

    Συγκεκριμένα :

    Οι οφειλές του ιδιωτικού τομέα στις τράπεζες ανέρχονταν τον Οκτώβριο στα 212,125 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 101,58 δισ. ευρώ είναι οφειλές των επιχειρήσεων, περίπου 13,248 δισ. ευρώ χρέη ελευθέρων επαγγελματιών και 97,3 δισ. ευρώ οφειλές νοικοκυριών είτε σε στεγαστικά, είτε σε καταναλωτικά δάνεια.

    Οι οφειλές στην εφορία τον Νοέμβριο έφτασαν τα 74 δισ. ευρώ και ενδέχεται να έφτασαν στο μεγαλύτερο ύψος κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι μέσα σε 30 μέρες προστέθηκαν νέα χρέη ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

    Οι οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία ξεπερνούν πλέον τα 20 δισ. ευρώ.

    Το ιδιωτικό χρέος είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της χώρας

    Την ίδια στιγμή, τα «κόκκινα» δάνεια έχουν αυξηθεί και ως ποσοστό, αλλά και ως απόλυτος αριθμός.

    Από τα συνολικά 212 δισ. ευρώ, του ιδιωτικού τομέα, τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια εκτιμώνται σε περισσότερα από 80 δισ. ευρώ.

    «Ζοφερή» είναι η ανάλυση και των στοιχείων για την εφορία, καθώς φαίνεται ότι οι οφειλέτες ξεπερνούν τα 3,6 εκτατομμύρια. Τι σημαίνει το να υπάρχουν τόσοι πολλοί πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία;

    Πρακτικά, χωρίς φορολογική ενημερότητα δεν μπορεί να γίνεται κουβέντα για ανάπτυξη, καινοτομία και επιχειρηματικότητα.
    -----------------------------------
    ΚΑΛΑ τα έγραψα λοιπόν στο απόπάνω κείμενο ...Βαλτώσαμε ... ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ Ο ΣΎΡΙΖΑ ..άλλα λιγάκι δύσκολο ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ οποιοι και ΑΝ ΒΓΟΥΝ !!!!! ΩΧ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ έφτασε η ώρα ΤΟΥ ξεκαθαρισματος ..ετοιμαστείτε για άγρια δύση ...ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΊΣΟΥΝ ΆΓΝΩΣΤΟ.. ΜΙΑ ΕΥΧΉ ΚΆΝΩ Ο ΛΑΟΣ να μην σφαχτεί μεταξύ του.... ΜΑΚΆΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΜΕΤΡΆ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ..ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΈΧΕΙ ΠΆΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση