GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ευαγγελισμός»: Συνελήφθησαν έξι αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Σε νυχτερινούς ελέγχους στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προχώρησαν το τελευταίο διήμερο αστυνομικοί των Τμημάτων Αλλοδαπών Αθηνών...



Σε νυχτερινούς ελέγχους στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προχώρησαν το τελευταίο διήμερο αστυνομικοί των Τμημάτων Αλλοδαπών Αθηνών, για τον εντοπισμό γυναικών που απασχολούνται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Διαπιστώθηκε ότι έξι αλλοδαπές -τέσσερις από τη Γεωργία, μία από τη Ρουμανία και μία από τη Βουλγαρία- εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής και βιβλιάριο υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ δεν καταβάλλονται και οι προβλεπόμενες από τον νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση