GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ροχανί: Θα μετανιώσουν για την απόφασή τους

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες που βρίσκονται πίσω από την πτώση των παγκοσμίων τιμών του πετρελαίου θα...


Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι οι χώρες που βρίσκονται πίσω από την πτώση των παγκοσμίων τιμών του πετρελαίου θα μετανιώσουν για την απόφασή τους αυτή και προειδοποίησε ότι η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ θα πληγούν παράλληλα με την Ισλαμική Δημοκρατία από τη μείωση της τιμής.
"Τα κράτη που έχουν σχεδιάσει τη μείωση των τιμών ενάντια σε άλλα κράτη θα μετανιώσουν για την απόφασή τους αυτή", δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν κατρακυλήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι ετών στις διεθνείς αγορές.

"Αν το Ιράν πληγεί από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, ας γνωρίζουν ότι άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, θα πληγούν περισσότερο από το Ιράν", υπογράμμισε ο Ροχανί.
Ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η οικονομία της χώρας του μπορεί να "ξεπεράσει την πτώση των τιμών, αντίθετα με άλλες χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ που θα πληγούν περισσότερο", υπογραμμίζοντας τη μεγάλη εξάρτηση των δύο μοναρχιών του Κόλπου από τα έσοδα του πετρελαίου.
"Το Ιράν δεν θα βρεθεί υπό πίεση εξαιτίας της πτώσης των τιμών, θα ξεπεράσει τη συνωμοσία αυτή", δήλωσε μιλώντας σε χιλιάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο στάδιο της πόλης Μπουσέρ, στις ακτές του Περσικού Κόλπου, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο πρόεδρος Ροχανί προειδοποίησε επίσης τις μεγάλες δυνάμεις να μην μπουν στον πειρασμό να κάνουν ακόμη βαρύτερες τις οικονομικές κυρώσεις προκείμενου να πιέσουν το Ιράν να υπογράψει συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, και δήλωσε ότι "η εποχή των κυρώσεων έχει παρέλθει".
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ κάλεσε χθες τους ρεπουμπλικανούς, οι οποίοι πλέον επικρατούν στο Κογκρέσο, να μην αποφασίσουν νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν πριν από το τέλος των διαπραγματεύσεων, την 1η Ιουλίου 2015, με την ομάδα 5+1 (Κίνα, ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία).
Νέες κυρώσεις ενδέχεται να "αποδυναμώσουν" τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, τόνισε η Πάουερ, ενώ οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν θα επαναληφθούν αύριο στη Γενεύη.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση