GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το πρώτο αεροπλάνο που θα κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα

Για ένα ιστορικό ταξίδι ετοιμάζεται να απογειωθεί το αεροπλάνο Solar Impulse 2. Το αεροπλάνο θα κάνει για πρώτο φορά το γύρο του κόσμου...

Το πρώτο αεροπλάνο που θα κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς καύσιμα

Για ένα ιστορικό ταξίδι ετοιμάζεται να απογειωθεί το αεροπλάνο Solar Impulse 2. Το αεροπλάνο θα κάνει για πρώτο φορά το γύρο του κόσμου χωρίς καθόλου καύσιμα. Το Solar Impulse κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.

Η απογείωση θα γίνει από το Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα κάνει στάσεις στην Ινδία, την Μιανμάρ και την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το ταξίδι των περίπου 35.000 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει πολύ, γύρω στους πέντε μήνες (τέλος Φεβρουαρίου - τέλος Ιουλίου). Το αεροσκάφος θα πιλοτάρεται από δύο ελβετούς πιλότους που θα εναλλάσσονται και θα στριμωχθούν στην μικρή καμπίνα του αεροπλάνου επί πέντε ημέρες και νύχτες συνεχώς στον αέρα.

Το αεροπλάνο ζυγίζει σχεδόν όσο ένα αυτοκίνητο (2,3 τόνους) και το άνοιγμα των φτερών του είναι μεγάλο όσο των μεγαλύτερων επιβατικών αεροπλάνων. Η πτήση θα γίνει με χαμηλή ταχύτητα 50 έως 100 χιλιομέτρων την ώρα, γι’ αυτό θα διαρκέσει τόσο πολύ.

Ο σχεδιασμός και οι δοκιμές του πρωτοποριακού αεροπλάνου έχουν πάρει μια ολόκληρη 12ετία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση