GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσκόπηση: “Όχι” στη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ από τους Γάλλους

Σε ποσοστό 42% οι Γάλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ ενώ ένας στους δύο (50%) τάσ...


Σε ποσοστό 42% οι Γάλλοι πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ ενώ ένας στους δύο (50%) τάσσονται υπέρ του περιορισμού της ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche, σε μια ερώτηση που υπενθυμίζει ότι "ορισμένοι μουσουλμάνοι αισθάνονται προσβεβλημένοι από τη δημοσίευση γελοιογραφιών του προφήτη Μωάμεθ", το 57% απάντησε ότι "δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αυτές οι αντιδράσεις και να συνεχίσουν να δημοσιεύονται τέτοια σκίτσα" ενώ το 42% θεωρεί ότι "θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αυτές οι αντιδράσεις και να αποφεύγεται η δημοσίευση". Το 1% δεν εξέφρασε άποψη.
Όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης στο διαδίκτυο και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, οι Γάλλοι εμφανίζονται διχασμένοι: το 50% τάσσεται υπέρ ενός "περιορισμού" της, ενώ το 49% διαφωνεί και το 1% δεν απάντησε στο ερώτημα.
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους (81%) οι ερωτηθέντες συμφωνούν να χάνουν τη γαλλική υπηκοότητα όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα και έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες στο γαλλικό έδαφος. Σχεδόν επτά στους δέκα (ποσοστό 68%) θεωρούν ότι θα πρέπει "να απαγορεύεται να επιστρέψουν στη Γαλλία οι Γάλλοι πολίτες για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι πήγαν να πολεμήσουν σε χώρες ή περιοχές που ελέγχονται από τρομοκρατικές ομάδες".
Από την άλλη, το 57% των Γάλλων δεν επιθυμεί "άλλες στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία, την Υεμένη ή τη Λιβύη" και το 63% δεν θέλει "να ενταθούν οι γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ".
Η δημοσκόπηση ήταν τηλεφωνική και έγινε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.003 προσώπων στο διάστημα 16-17 Ιανουαρίου.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. βρε κακομοιρα τρομοκρατημενα Γαλλακια!
    ΜΑΚΡΥΑ απο καθε ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ στο ιντερνετ, βρε ντεμπεσκεδες!
    Ο,τε εχει ο καθενας να ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να το λεει!
    Οσο για σκιτσα κλπ., καλο θα ειναι να ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ οι παντες να θιγουν τα πιστευω του καθενα! Υπαρχουν τοσα θεματα να σχολιασουμε! Ειναι εντελως ΠΕΡΙΤΤΟ να αναφερομαστε στις διαφορες θρησκειες του κοσμου και στους προφητες που εκεινοι λατρευουν!
    Ενταξει, εμεις πιστευουμε κατι αλλο, αυτος ομως ΔΕΝ ειναι λογος να βριζουμε τους αλλους που πιστευουν κατι διαφορετικο! Σε ενα χριστιανο, για π.χ., θα αρεσε να βριζουν τον ΣΩΤΗΡΑ του;! Ασφαλως ΟΧΙ ! Αλλο τωρα που ενας χριαδτιανος ΠΟΤΕ δεν θα σηκωνε το μαχαιρι εναντιον των ΥΒΡΙΣΤΩΝ του ΧΡΙΣΤΟΥ του!
    Αλλα, ειπαμε, καθενας εχει την δικη του πιστη, που δεν σημαινει οτι ειναι και ΣΩΣΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση