GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΙΣΧΡΕΣ δηλώσεις από ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ Γερμανό πολιτικό για την Ελλάδα

Οι Γερμανοί τον θεωρούν ως το αγκάθι που έχει στα πλευρά η Άνγκελα Μέρκελ... Είναι το κόμμα που στη ρητορική του συμπεριλαμβάν...



Οι Γερμανοί τον θεωρούν ως το αγκάθι που έχει στα πλευρά η Άνγκελα Μέρκελ...
Είναι το κόμμα που στη ρητορική του συμπεριλαμβάνει πάντα πολεμικές ανακοινώσεις και δηλώσεις κατά της Ευρωζώνης, των μεταναστών και εσχάτως της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Μπερντ Λούκε, ο ηγέτης του AfD, του ακροδεξιού κόμματος που το τελευταίο διάστημα βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν σημαντικά, ακούγεται όταν μιλάει σαν οικονομολόγος και λιγότερο ως ένας δύσκολος και επικίνδυνος αντίπαλος για την Μέρκελ.

Προσφάτως μίλησε στο Αμβούργο σε κομματικό ακροατήριο που αριθμούσε περίπου 400 άτομα, οι περισσότεροι εξ αυτών μεγάλης ηλικίας. Ο 52χρονος ηγέτης της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, δεν άφησε έξω από την κριτική του την Ελλάδα και μάλιστα η γλώσσα που χρησιμοποίησε ήταν αρκετά σκληρή έως προσβλητική. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το πράττει.

«Δεν θα μας εκβιάσει μια μικρή, ασήμαντη χώρα που κατέχει μόλις το 2% του συνολικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ευρωζώνης», είπε κραυγάζοντας. Τα τελευταία δύο χρόνια ο Λούκε κατάφερε να βγάλει το AfD από την αφάνεια και να το τοποθετήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας ακολουθώντας ακαδημαϊκή προσέγγιση έτσι ώστε να δελεάσει μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους που κινούνται στο συντηρητικό πόλο.

Το ποσοστό 7,1% που έλαβε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές αποτέλεσε ένα ισχυρό σοκ για τη Γερμανία, αλλά δεν ήταν το μοναδικό: σε τρεις τοπικές εκλογές έλαβε ποσοστό που άγγιξε το 10% στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα στην Μέρκελ. Αυτό επιθυμεί να κάνει και στις προσεχείς τοπικές εκλογές στο Αμβούργο, τον επόμενο μήνα. Αν τα καταφέρει το χτύπημα θα είναι ακόμη πιο ισχυρό από τη στιγμή που το Αμβούργο είναι πολιτικά μια σημαντική περιοχή.

Όπως αναφέρει το Reuters στη συγκεκριμένη ομιλία του στο Αμβούργο θέλησε προφανέστατα να «ζεστάνει» το ακροατήριό του εξ ου και προειδοποίησε για τα δημοσιονομικά χάλια της Ελλάδας, τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη, την υπογεννητικότητα στη Γερμανία και το χαμηλό επίπεδο κατάρτισης των μεταναστών.

«Τελικά ξεσήκωσε το κοινό του» λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πεταχτεί έξω από το ευρώ, προέβλεψε ωστόσο ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα προσπαθήσει να αποτρέψει κάτι τέτοιο, για να μην καταδειχθεί η αποτυχία των δικών της πολιτικών διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση