GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Είμαι αισιόδοξος, είναι μια ιστορική μέρα

Εικόνες που θυμίζουν τις εκλογές του 1981 και την ιστορική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου κατέγραψε ο φακός στο εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη ...

Εικόνες που θυμίζουν τις εκλογές του 1981 και την ιστορική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου κατέγραψε ο φακός στο εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη όπου ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέφθασε στο εκλογικό κέντρο δεν μπορούσε να περάσει στην αίθουσα για να ψηφίσει, η οποία ήταν κατάμεστη από δημοσιογράφους και περίπου 60-70 φωτορεπόρτερ.
Αφού ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, μετέβη στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία για τις καθιερωμένες δηλώσεις, οι οποίες ωστόσο έγιναν με καθυστέρηση, λόγω του συνωστισμού.
"Έχω αμέτρητη υπομονή, περιμέναμε 5 χρόνια, δεν πειράζει να περιμένουμε και 5 λεπτά" αστειεύτηκε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε συγνώμη από τους δημοσιογράφους. "Αντιλαμβάνομαι ότι όλοι θέλετε να καταγράψετε ιστορική στιγμή", είπε.



Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα:
"Θέλω να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα για τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα μας. Το δίλημμα σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Τρόικα, για να υλοποιηθούν οι πολιτικές του κ. Σαμαρά ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό. Είμαι αισιόδοξος, είναι μία ιστορική ημέρα".

1 σχόλιο

  1. Το δίλημμα των εκλογών ( μετά τα δημοσκοπικά δεδομένα που δείχνουν μπροστά τον Σύριζα με 5-6 μονάδες, μη αναστρέψιμη διαφορά, και με βάση τον εκλογικό νόμο που δεν δίνει στο 2ο κόμμα καμία μετεκλογική δυνατότητα ) διαμορφώνεται ως εξής :

    Αυτοδύναμος Σύριζα ή κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα.

    Όσοι θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, σταθερότητα, όχι νέες εκλογές οδηγούνται μαζικά στον Σύριζα. Όσοι θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας και μη αυτοδυναμία του Σύριζα ( που είναι σίγουρη αν μείνουν εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ )τότε πηγαίνουν μαζικά ( και ειδικά πολλοί που μέχρι πρόσφατα σκέφτονταν να ψηφίσουν ΝΔ, αλλά τώρα βλέπουν ότι είναι χαμένη ψήφος ) προς το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που πιθανόν να συμμετέχουν σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

    Το δίλημμα αυτό σπρώχνει τα ποσοστά του Σύριζα και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση