GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς τρώνε μαζί και η Ελλάδα... κυρίως πιάτο

Συναντήθηκαν έξω, έβγαλαν τις απαιτούμενες φωτογραφίες, χαμογέλασαν στους εκπροσώπους του Τύπου και στη συνέχεια έκλεισαν τις πόρτες γι...

Μέρκελ, Ολάντ, Σουλτς τρώνε μαζί και η Ελλάδα... κυρίως πιάτο

Συναντήθηκαν έξω, έβγαλαν τις απαιτούμενες φωτογραφίες, χαμογέλασαν στους εκπροσώπους του Τύπου και στη συνέχεια έκλεισαν τις πόρτες για να φάνε και να συζητήσουν.

Αν και η συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στο Στρασβούργο, θεωρείται "άτυπη", η σημασία της αναδεικνύεται από το ότι γίνεται κεκλεισμένων των θυρών για τους δημοσιογράφους.

Ο ευρωπαϊκός Τύπος έχει επικεντρωθεί στη συνάντηση. Ο άρτι αφιχθείς από την Ελλάδα, Σουλτς αναμένεται να ενημερώσει τους δυο Ευρωπαίους ηγέτες για τις εξελίξεις.

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού Alsace 20, αναφέρει πως "μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, το "NPA" (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα) Κάτω Ρήνου ανακοίνωσε κινητοποίηση, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα λιτότητας στην Ευρώπη, των οποίων βασικοί υποστηρικτές είναι, σύμφωνα με το NPA, ο Ολάντ και η Μέρκελ".

Η κατ' ιδίαν συνάντηση Μέρκελ - Ολάντ, αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει την 11η Ιανουαρίου, αλλά είχε αναβληθεί εξαιτίας των επιθέσεων στη Γαλλία και της πορείας κατά της τρομοκρατίας που είχε γίνει εκείνη την ημέρα στο Παρίσι, στην οποία η Μέρκελ πάντως συμμετείχε.

Ο πρόεδρος και η καγκελάριος, που κάθισαν μαζί με τον Σουλτς κα τους μεταφραστές τους, επρόκειτο να συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές προοπτικές, ζητήματα της επικαιρότητας, την ασφάλεια, την τρομοκρατία, καθώς επίσης και την Ουκρανία αλλά και τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα αναμενόταν επίσης να συζητηθούν στη συνάντηση αυτή, την επομένη της επίσκεψης του Σουλτς στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

"Πρόκειται για ένα ανεπίσημο δείπνο, δεν θα υπάρχει ημερήσια διάταξη, ούτε συμπεράσματα, ούτε δηλώσεις", προέβλεψαν πηγές προσκείμενες στη γαλλική προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση