GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πειραματισμοί σε βάρος της Ελλάδος

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης  Ιστορικός-Εκδότης Η χώρα βάδιζε για την εξάπλωση του καταναλωτισμού, μέσω της... σωστής διοχ...



Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης
 Ιστορικός-Εκδότης

Η χώρα βάδιζε για την εξάπλωση του καταναλωτισμού, μέσω της... σωστής διοχέτευσης των κονδυλίων βοηθείας, μα ξαφνικά μεσολάβησαν οι εκλογές. Δεν βγήκε πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε για Τρίτη φορά.
Τώρα, βρέθηκε στο επίκαιρο ο ΣΥΡΙΖΑ, εξτρεμιστικό αριστερό κόμμα. Ο αρχηγός του κ. Τσίπρας ζητάει να γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή είτε όχι στη ζώνη του Ευρώ. Είναι κάθετος και θεωρεί ότι το μέτρο αυτό θα οδηγήσει στην αμοιβαία αποποίηση δημόσιου χρέους.
Τα πράγματα όμως είναι πιο σύνθετα. Το σενάριο της δραχμής, αυτό θα συμβεί σε θετικό δημοψήφισμα, είναι ελκυστικό, μα δεν έχουμε απόθεμα χρυσού για να έχουμε ισχυρή εγγυητική ρήτρα των Αγγλοσαξώνων στο νέο νόμισμα.
Έπειτα οι οίκοι αξιολόγησης τόνισαν ότι θα έχουμε υποτίμηση του 50% και διπλάσια αύξηση του δημόσιου χρέους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο μικρός εργαζόμενος που τώρα παίρνει 300 ευρώ, ύστερα από την ηρωική εξοδο, θα λαμβάνει μετά βίας 150 ευρώ. Τα πνευματικά κέντρα θα βάλουν λουκέτο τουλάχιστον για 5 χρόνια. Δεν ανοίχτηκαν πιστώσεις με τράπεζες των Μ.Δυνάμεων.`Οσο για τις σοβαρές επιχειρήσεις, αυτές θα κλείσουν βίαια. Το προμήνυμα το έλαβαν με το πάγωμα πληρωμών. Αυτό θα λάβει χώρα γιατί η εγγυητική τους θα είναι στον αέρα. Δεν θα έχει κάλυψη ούτε στις πιστώσεις, ούτε στις επενδυτικές καταθέσεις στην Ελβετία.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση