GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: Η πιο άγρια γάτα του κόσμου επιτίθεται σε μαϊμούδες

Είναι εξαιρετικά σπάνιο οι επιστήμονες να καταφέρουν να δουν μια χρυσή αγριόγατα της Αφρικής. Και είναι η πρώτη φορά που κατάφεραν να γ...

ΒΙΝΤΕΟ: Η πιο άγρια γάτα του κόσμου επιτίθεται σε μαϊμούδες

Είναι εξαιρετικά σπάνιο οι επιστήμονες να καταφέρουν να δουν μια χρυσή αγριόγατα της Αφρικής. Και είναι η πρώτη φορά που κατάφεραν να γράψουν σε βίντεο το αιλουροειδές.

Και μάλιστα την ώρα που κάνει επίθεση σε ένα κοπάδι κόκκινων μαϊμούδων. Οι μαϊμούδες είχαν συγκεντρωθεί γύρω από έναν πεσμένο κορμό δέντρου και έτρωγαν.

Η αφρικανική αγριόγατα τις εντόπισε και τους έκανε επίθεση!

Το σπάνιο περιστατικό καταγράφηκε από τον Samuel Angedakin, Kibale Project Manager του Max Planck Institute.

"Είναι μια συναρπαστική και σπάνια ματιά στον κόσμο αυτής της εκπληκτικής γάτας" σχολιάζει ενθουσιασμένος ο φοιτητής του Ινστιτούτου, David Mills.

Η αφρικανική χρυσή γάτα ζει μόνον στα δάση της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής και φτάνει σε μέγεθος από 6 έως και 15 κιλά.

Είναι ένα άγριο ζώο, που ενοχλείται από την ανθρώπινη παρουσία και έτσι ελάχιστες φορές είχαν την ευκαιρία οι επιστήμονες να καταγράψουν στιγμιότυπα από τη ζωή του αιλουροειδούς, εξ ου και γνωρίζουν ελάχιστα για αυτό.

Το ζώο είναι υπό εξαφάνιση εξαιτίας της εκτεταμένης λαθροθηρίας του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση