GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενεζουέλα: Στα ύψη ο πληθωρισμός, ελεύθερη πτώση για το αργό

Η οικονομία της Βενεζουέλας, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την ύφεση, συρρικνώθηκε κατά 2,8% το 2014, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 64...

Βενεζουέλα: Στα ύψη ο πληθωρισμός, ελεύθερη πτώση για το αργό

Η οικονομία της Βενεζουέλας, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από την ύφεση, συρρικνώθηκε κατά 2,8% το 2014, ενώ ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 64%, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του κοινοβουλίου, ο Μαδούρο επέρριψε ευθύνες για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας στους πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι –όπως υποστήριξε- σαμποτάρουν την οικονομία και συνωμοτούν για την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Η οικονομία της χώρας είχε σημειώσει αύξηση το 2013 κατά 1,3%.

Μαδούρο: Δεν πρόκειται να επιστρέψει στα 100 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, δήλωσε την Τετάρτη ότι η τιμή του αργού πετρελαίου δεν πρόκειται να επιστρέψει στα 100 δολάρια ανά βαρέλι. Ο Μαδούρο, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του κοινοβουλίου, δεν προσδιόρισε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο έκανε τη δήλωση αυτή προκειμένου να προετοιμάσει τον λαό της Βενεζουέλας για μια σημαντική μείωση των εσόδων εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου που ξεκίνησε από τα μέσα του 2014.

«Το πετρέλαιο δεν θα επιστρέψει στα 100 δολάρια… Έχουμε λιγότερο ξένο νόμισμα… αλλά ο Θεός θα μας παρέχει», είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε πως θα τηρήσει το 2015 τις δεσμεύσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό, παρά την οικονομική ύφεση.

Οι παγκόσμιες τιμές πετρελαίου έχουν υποχωρήσει σχεδόν 60% από τον Ιούνιο, αφού η συγκρατημένη ζήτηση έχει οδηγήσει τους παραγωγούς πετρελαίου να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

Ο Μαδούρο δήλωσε ότι η τιμή του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας έχει υποχωρήσει στα 38 δολάρια ανά βαρέλι σε σύγκριση με τα 99 δολάρια που κόστιζε τον Ιούνιο.

 

 

2 σχόλια

  1. Η Ελλάδα με το δικό σας πρόγραμμα ( Βενιζέλου- Σαμαρά ) καταστράφηκε οικονομικά. Βάλατε ΕΕΤΗΔΕ και ΕΝΦΙΑ και καταστρέψατε την αγορά ακινήτων και 50 επαγγέλματα μαζί. Η πολιτική σας δημιούργησε 75 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη. Κλείσαμε μαγαζιά και επιχειρήσεις ή μεταφέρθηκαν σε γειτονικά κράτη.
    Ό, τι κάνατε ήταν λάθος
    Αυξήσατε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης : Μειώθηκαν τα έσοδα και πάγωσε ο κόσμος.
    Αυξήσατε τον ΦΠΑ ; Μειώθηκε η κατανάλωση ...
    Αυξήσατε τους φόρους στα ακίνητα ; Εκτοξεύθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Πως θα πληρώσει ο πολίτης με μείωση μισθού ή σύνταξης κατά 40% ή με ανεργία ;

    Αποτύχατε. Η Ελλάδα θέλει καταγραφή, εκ νέου, του αληθινού χρέους, παράταση και νέο, αναπτυξιακό πρόγραμμα και ειδικότερα στον πρωτογενή τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κινδυνολογία τέλος. Οι δηλώσεις Ντράγκι γκρεμίζουν το μύθο του κ. Σαμαρά και της μαύρης προπαγάνδας της ΝΔ. Νέο πρόγραμμα με διαπραγμάτευση και με αλλαγές, χωρίς τη φορομπηχτική πολιτική των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει πολιτική και οικονομική αστάθεια. Η εξέλιξη αυτή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον Σύριζα που είναι πιο πάνω από τη ΝΔ κατά 9 μονάδες.

    Η ΝΔ αποσυσπειρώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα αυτές τις 2 μέρες και χάνει 2-3 μονάδες προς την Χ.Α, άλλες τόσες προς τους ΑΝΕΛ και στέλνει τους αναποφάσιστους είτε στα δύο αυτά κόμματα είτε απευθείας στον Σύριζα, αφού πολλοί θέλουν σταθερότητα και όχι νέες εκλογές.

    Η συσπείρωση γύρω από τον Σύριζα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι πρωτοφανής και θα φανεί στη κάλπη με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Επίσης, η Χρυσή Αυγή είναι, πιθανόν, όχι μόνο να είναι 3ο κόμμα, αλλά να φτάσει και σε επίπεδα ευρωεκλογών, αφού η ΝΔ είναι οριστικά δεύτερη και πλέον η ψήφος στη ΝΔ θεωρείται και είναι χαμένη ψήφος.

    Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι να συσπειρώσει το 90% των Ελλήνων, να δώσει τόνωση στην Οικονομία, να εμπνεύσει επενδυτές και πολίτες να στηρίξουν μια προσπάθεια ανάπτυξης της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση