GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για αυτοδυναμία και τρίτη θέση

Το πολιτικό τοπίο τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές σκιαγραφούν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφ...


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για αυτοδυναμία και τρίτη θέση

Το πολιτικό τοπίο τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές σκιαγραφούν δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με αυτές η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παγιώνεται, ενώ μάχη γίνεται τόσο για την αυτοδυναμία όσο και την τρίτη θέση.
Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha o ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει προβάδισμα κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ.
Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,2% από 29,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, όμως η έκπληξη είναι για τη ΝΔ η οποία από 26,4% στη προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, πέφτει στο 26%.
Τρίτο κόμμα έρχεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%.
Εκτός Βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,2% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 2,5% των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό και αποχή επέλεξαν το 1,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,1%.

Η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA

Σύμφωνα με την έρευνα της GPO για το Mega ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 6% αλλά δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της έρευνας της GPO:
ΣΥΡΙΖΑ 32,5%
ΝΔ 26,5%
Ποτάμι 5,8%
ΧΑ 5%
ΚΚΕ 5%
ΠΑΣΟΚ 4,4%
ΑΝΕΛ 3,4%
Κίνημα 3%
ΛΑΟΣ 1,4%
Οικολόγοι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ 1%
Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 10%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με το ποσοστό του προέδρου της ΝΔ ωστόσο να φθίνει και αυτό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να βαίνει αυξανόμενο σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις του Ιανουαρίου.
Η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει το 83% (από 81,5% στις 7 Ιανουαρίου), ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 90% (από 85,4% στις 7 Ιανουαρίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση