GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενα "εκσυγχρονιστή", φίλο του Σημίτη, έβαλε επικεφαλής στο Επικρατείας ο Τσίπρας!

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θα είναι  επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσουκαλάς ήταν επί χρόνια σύμβου...

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θα είναι  επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσουκαλάς ήταν επί χρόνια σύμβουλος και στενός φίλος του Κώστα Σημίτη, ένας από τους βασικούς θεωρητικούς του "εκσυγχρονισμού" επί ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν και εκ των βασικών ομιλητών στην εκδήλωση στο «Ακροπόλ» τον περασμένο Μάιο, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως λέγεται, από τότε είχε αρχίσει η συζήτηση για τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη δεύτερη θέση θα είναι η Ράνια Αντωνοπούλου, οικονομολόγος στον ΟΗΕ και στο Ινστιτούτο Levy.
Στην τρίτη θέση θα είναι ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, στην τέταρτη η απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση, στην πέμπτη ο απόστρατος Νίκος Τόσκας, στην έκτη η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στην έβδομη θέση ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους Πράσινους. Στην τελευταία τιμητική θέση ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1937, ο Κ. Τσουκαλάς σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία του Δικαίου και Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Μονάχου, Παρισίων και Γέιλ. Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Αθηνών και στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών.
Ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Κορυφής του Ο.Η.Ε. για την Κοινωνική Ανάπτυξη (1994-1996) και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού.
Είναι σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. του εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και μέλος του ερευνητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης. Έχει στο ενεργητικό του πολλές δημοσιεύσεις και βιβλία.

1 σχόλιο

  1. Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έχουν κριθεί. Ο Σύριζα είναι πρώτο κόμμα, με διαφορά που καθημερινά αυξάνει, είναι πάνω από 5% ( σύμφωνα και με τα στοιχηματικά γραφεία η διαφορά είναι στο 4,5% από 3,25% της προηγούμενης εβδομάδας ). Η Χρυσή Αυγή είναι 3ο κόμμα με ποσοστό πάνω από 7%.

    Το ζητούμενο, όμως, τώρα είναι να υπάρξει σταθερότητα μετά τις εκλογές, ώστε η οικονομία να σταθεροποιηθεί και να μπορέσουν να γίνουν οι διαπραγματεύσεις. Οι αγορές έχουν συμβιβαστεί με την πρωτιά Σύριζα, και αυτό που μένει και αφορά όλους τους Έλληνες είναι να υπάρχει ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι ο Σύριζα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν ψηλότερα ποσοστά, αλλά είναι ΕΘΝΙΚΗ ανάγκη όχι μόνο να είναι στη νέα Βουλή αλλά να έχουν και μεγάλο ποσοστό οι ΑΝΕΛ,ώστε να υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας όσο το δυνατόν πολυκομματική.

    Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι, κεντρώοι, κεντροδεξιοί, δεξιοί,αναποφάσιστοι, θρησκευόμενοι, πατριώτες, άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας, οικογενειάρχες με παιδιά, ειδικά Τρίτεκνοι και Πολύτεκνοι, ιερείς, θεολόγοι ότι πρέπει να ενισχύσουν σε αυτή την εκλογική μάχη τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που κατεβαίνει ως συνασπισμός με το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα του Νικολόπουλου και την Πυρίκαυστο Ελλάδα του καθηγητή Ζουράρη. Αυτή τη φορά η ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι εθνική ανάγκη. Η Χώρα πρέπει να έχει ισχυρή σταθερή κυβέρνηση και πρέπει να εκπροσωπείται στη νέα κυβέρνηση ο πατριωτικός χώρος που θα λειτουργήσει εξισορροπητικά και ευεργετικά. Κάθε ψήφος στους ΑΝΕΛ είναι χρήσιμη, εθνική και επιτακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση