GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεσμεύτηκε για μειώσεις φόρων ο Σαμαράς»

«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του και δεσμεύθηκε για σταδιακές μειώσ...


«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του και δεσμεύθηκε για σταδιακές μειώσεις φόρων και για πολιτικές ενίσχυσης της ανάπτυξης στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Με φόντο το κύριο σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, “Λέμε την αλήθεια. Εγγυόμαστε το μέλλον”, ο Πρωθυπουργός περιέγραψε μία “ρεαλιστική” στρατηγική για τη διασφάλιση εξόδου της χώρας από την κρίση χρέους που οδήγησε την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας, από τα τέλη του 2010 και μετά.
«Αν θα μπορούσα να συνοψίσω σε λίγες μόνο λέξεις το οικονομικό πρόγραμμα και την αναπτυξιακή φιλοσοφία της ΝΔ, θα έλεγα: τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στο ακροατήριό του» επισημαίνεται σε ανταπόκριση του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua από την Αθήνα (τίτλος: “Greek PM pledges tax relief ahead of general elections” – ανάρτηση και σε ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ενημέρωσης κινεζικής Κυβέρνησης www.china.org.cn).
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι «ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στους πρόσφατους θετικούς οικονομικούς δείκτες, μετά από την εφαρμογή αυστηρού προγράμματος λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, και υποσχέθηκε ένα πλήρες μεταμνημονιακό σχέδιο ανάπτυξης, που περιλαμβάνει νέες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, δεσμεύθηκε για σταδιακή μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μέσα στα επόμενα χρόνια, και για ένα δίκαιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που θα στηρίζει τις περισσότερο ευάλωτες ομάδες μίας κοινωνίας, η οποία υπέφερε κατά τη διάρκεια των έξι χρόνων βαθιάς ύφεσης».
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντιπαρέβαλε το οικονομικό πρόγραμμα της απερχόμενης Κυβέρνησης συνεργασίας, που οδήγησε, όπως τόνισε, σε αξιοσημείωτα αποτελέσματα δημοσιονομικής προσαρμογής και στην αρχή της επιστροφής στην ανάπτυξη, πέρυσι, προς το «επικίνδυνο» πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που προβλέπει σκληρές διαπραγματεύσεις και πιθανή σύγκρουση με τους δανειστές για τους όρους της μεταμνημονιακής συνεργασίας.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι, από τις εκλογές του 2012 και μετά, η δικομματική Κυβέρνηση συνεργασίας απέτρεψε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ο Πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι προωθεί σχέδιο, που θα οδηγήσει πάλι σε ογκούμενα ελλείμματα, σε αυξανόμενο δημόσιο χρέος και στον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ εμφανίσθηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν 18 μήνες νωρίτερα από την ολοκλήρωση της θητείας της απερχόμενης Κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι “σε αυτές τις εκλογές δεν θα νικήσει η ΝΔ, αλλά η Ελλάδα, ψηφίζοντας ΝΔ”».
Η ανταπόκριση ολοκληρώνεται με το σχόλιο ότι «η Ελλάδα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές μετά από την αποτυχία της Βουλής να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι της ΝΔ, το οποίο φαίνεται ότι περιορίζεται. Αναλυτές σημειώνουν ότι κανένα κόμμα δεν αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και, επομένως, ο νικητής των εκλογών θα είναι υποχρεωμένος να επιδιώξει συμφωνία συνεργασίας με μικρότερα κόμματα, για να σχηματίσει Κυβέρνηση».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση