GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε

"Ανάμεσα σε δυο δρόμους αποφασίζει ο λαός: διεκδίκηση με ασφάλεια ή συνεχιση του δρόμου που μας έφτασε ως εδώ!" ηταν ...



"Ανάμεσα σε δυο δρόμους αποφασίζει ο λαός: διεκδίκηση με ασφάλεια ή συνεχιση του δρόμου που μας έφτασε ως εδώ!" ηταν το δίλημμα που εθεσε ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζοντας οτι "δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, ούτε λευκή επιταγή, ούτε να πάρουμε ιστορική ρεβάνς.

θελουμε να ενώσουμε, οχι να διχάσουμε. Θελουμε απόλυτη πλειοψηφία γιατί έχουμε αντιπάλους μας ενα σύστημα διαπλοκής, ενα κατεστημένο και μεις θελουμε λυμενα τα χέρια μας για να συγκρουστουμε για τις μεγάλες τομές στη χώρα, αλλα και να διαπραγματευτούμε σκληρά στην Ευρώπη".

Απαντώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες ξεκόψει οποιαδήποτε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΔΗΣΟ, φυσικά και τη ΝΔ:
"Έχουμε το προγραμμά μας και στη βάση αυτού θα κινηθούμε, δεν θα κάνουμε πίσω απο τα αναγκαία βήματα, που πρεπει να κάνουμε για τη χώρα. Όσες πολιτικές δυνάμεις αποδεχθούν το προγραμμα, πέραν εκείνων που οδήγησαν τη χώρα στο χάος, και πιστεύω οτι θα υπάρξουν, εμείς θα είμαστε ανοιχτοί. Θα δούμε τι θα πει ο καθένας απέναντι στην κρίση της κάλπης και της ιστορίας. Οι κάλπες διαμορφώνουν τη στάση όλων την επόμενη ημέρα".

Απηύθυνε κάλεσμα στα μεσαία στρώματα λέγοντας οτι "καλούμε τους πολίτες να υπερβούν τις διαχωριστικές γραμμές. Πολλοι απο οσους έρχονται σε μας ειναι συντηρητικοί ψηφοφόροι. Η επόμενη ημέρα θα ειναι δυσκολη, χρειάζεται εθνικη ενότητα, σύνεση την αντιμετώπιση της κατάστασης. Τα κόμματα της συγκυβερνησης ειναι με την Μερκελ".

Ο κ. Τσιπρας προειδοποίησε οτι "η επόμενη ημέρα δεν θα εχει τρόικα, μνημονιο, τον κ. Σαμαρα και τις δεσμεύσεις του,αλλα μια κυβερνηση που εχει σκοπό να βγάλει τη χώρα απο το αδιέξοδο. Δική μας επιθυμια ειναι η διαπραγμάτευση να μην διαρκέσει επ´ αόριστο, αλλα να βρεθει σύντομα μια επωφελής λύση για το χρεος".
"Υπαρχει η σύγκρουση δυο λογικών: του Σόιμπλε που ζητά τήρηση ακόμη και άδικων νόμων, αλλα εκείνης που λέει οτι πρεπει να δούμε τις άδικες πολιτικές" τονισε, σημειώνοντας οτι η Ευρώπη αλλάζει.

Ξεκαθάρισε οτι "θα σεβαστούμε τις θεσμικές μας δεσμεύσεις μεσα στην ΕΕ, που απορρέουν απο την ένταξη μας σε αυτή. Στο δημοσιονομικό στοχο, οχι στα μεσα, ´οπως η λιτότητα. Δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια για μια εκλεγμένη κυβερνηση να καθορίσει την πολιτική σας για να πετύχουμε το στοχο, χωρις έλλειμματα".

Ο κ. Τσιπρας τονισε οτι "οι αντίπαλοι μας ειναι παντελώς αναξιοπιστοι. Επενδύουν στο φόβο. Ο κ. Σαμαρας ξέχασε τα 18 σημεία της επαναδιαπραγματευσης αμέσως μετα τις εκλογές" και προσθεσε οτι "ΣΥΡΙΖΑ και λιτότητα ειναι έννοιες ασύμβατες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο φαινόμενο και το αναλύουν όλοι όσοι βλέπουν οτι η λιτότητα ειναι αποτυχία. Γιατί στη χώρα μας δεν είχαμε success story, αλλα ιστορία αποτυχίας. Η λιτότητα θα τελειώσει".

Θα διαπραγματευτούμε τη δανειστή σύμβαση, αλλα το μνημονιο θα το εχει καταργήσει ο λαός με την ψηφο του, ειπε και απέρριψε τους ισχυρισμούς οτι θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας απο την καθυστέρηση της δόσης των 7,2 δις. "Αυτά έλεγαν και το 2012" σημειωσε. Εξέφρασε την ελπίδα οτι η ΕΚΤ θα συμπεριλάβει και την Ελλαδα στο προγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, καλώντας τον κ. Σαμαρα να τοποθετηθεί σχετικά.

Διαβεβαίωσε οτι το προγραμμα της ΔΕΘ ειναι κοστολογημένο και επέμεινε ιδιαιτερα στην πάταξη της φοροδιαφυγής - "έχουν δίκιο να μας φοβούνται όσοι φοροδιαφύγουν" σημειωσε- αλλα και στη θέσπιση ενός δικαιου φορολογικού συστήματος. "Δεν ισχυρίζομαι οτι λεφτά υπάρχουν" τονισε, αλλα πρεπει να γινουν οι έλεγχοι όλων των περιπτώσεων που βρίσκονται στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Δεσμεύτηκε οτι θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, αλλα αρνήθηκε να δωσει όρια για τη φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, καθώς πρεπει πρώτα να αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες, αλλα ξεκαθάρισε οτι θα ελαφρυνθούν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.
Επανέλαβε οτι θα θεσπιστεί το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρω και οτι θα υπάρξει δίκαιο,απλό και με προοδευτική κλίμακα φορολογικό σύστημα.
Προανήγγειλε οτι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα ειναι απευθείας στην ευθύνη του πρωθυπουργου, ενώ επανέλαβε οτι το υπουργικό του συμβούλιο θα εχει δέκα Υπουργεία.
Οι ανεξάρτητες αρχές θα ειναι πράξη ανεξαρτητες, γιατί μέχρι τωρα βλέπουμε να διοριζει ο κ. Σαμαρας φιλους του απο την Καλαματα. Τονισε ακόμη οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμπιστευτεί τη δημοσια διοίκηση και τους λειτουργούς της χωρις κομματική ταυτότητα, αλλα με βάση την εντιμότητα και την ικανότητα.

Θελουμε ιδιωτικές επενδύσεις και ξένους επενδυτές γιατί ξέρουμε οτι δεν μπορούμε να έχουμε σε τέτοιες συνθήκες μεγάλο προγραμμα δημοσίων επενδύσεων σημειωσε, τονίζοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θελει επιστροφή στο 2009, οταν επικρατούσε ενα στρεβλό παραγωγικό μοντέλο.

Αναρωτήθηκε τι εννοεί ο κ. Βοριδης με τη δήλωση του οτι θα κάνει η ΝΔ ο,τι χρειαστεί για να μην έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

"Εμείς δεν έχουμε εμπειρία ειπε με σαρκασμό ο κ. Τσιπρας σημειώνοντας οτι "είδαμε και τους έμπειρους, που είχαν εμπειρία στη διαπλοκή και τη συνδιαλλαγή".
Δεν έχω μαγικες λυσεις, δεν περιμένει ο κόσμος να κάνουμε τη νύχτα μέρα, αλλα να δώσουμε ελπίδα και να αλλάξουμε την ψυχολογία και πιστευω οτι αυτο θα προκαλέσει θετική ενέργεια και στις αγορές" προσθεσε.

Κατέληξε δε επικρίνοντας τον κ. Σαμαρα που δεν δέχθηκε ντιμπέιτ και περιορίζεται σε εμφανίσεις με προκάτ ερωτήσεις.

1 σχόλιο

  1. Οι εμετικές, κατάμαυρες διαφημίσεις της ΝΔ συνεχίζονται προκαλώντας αηδία σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Οι γκαφατζήδες της σαμαρικής ΝΔ δεν καταλαβαίνουν ότι χάνουν ποσοστά με τα ντροπιαστικά, για τη παράταξη, διαφημιστικά ; Λες και σκηνοθετούν χολυγουντιανή ταινία για το 2012 !

    Με αυτά η διαφορά υπέρ του Σύριζα μεγαλώνει αφού από αντίδραση αριστεροί, κεντροαριστεροί, κεντρώοι, ακόμα και δεξιοί θέλουν να τον υπερψηφίσουν. Με αυτές τις διαφημίσεις, όσο συνεχίζονται, κάνουν την αυτοδυναμία του Σύριζα σίγουρη με ποσοστά άνω του 36-38%.

    Η ΝΔ, σίγουρα δεύτερη, με πάνω από 6 μονάδες διαφορά, θα χάσει κι άλλο. ΄Θα χάσει αυτή την εβδομάδα 2-3 μονάδες προς την Χ.Α ( αφού δεν υπάρχει πια λόγος να την ψηφίσουν ) και 2 μονάδες προς τους ΑΝΕΛ που, όχι μόνο μπαίνουν στη Βουλή ), αλλά θα φτάσουν σε ποσοστά το 4 με 5%. Όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά των ΑΝΕΛ,τόσο πιο ισχυρή φωνή θα έχουν σε μια αυριανή συγκυβέρνηση με τον Σύριζα,είτε αυτός είναι αυτοδύναμος είτε όχι.

    Η ΝΔ προσπάθησε και προσπαθεί να διαλύσει τις Τράπεζες και την Ελληνική Οικονομία με διάφορα εμπρηστικά διαφημιστικά και εμπρηστικές δηλώσεις ακραίων στελεχών. Δεν θα τα καταφέρει να διαλύσει την Ελλάδα για κομματικά οφέλη. Ο ελληνικός λαός δεν ακούει τα διχαστικά κηρύγματα των ακραίων που έχουν καταλάβει ( προσωρινά ) τη ΝΔ. Ο λαός δεν τρομοκρατείται από τους διαπλεκόμενους και τους επαγγελματίες υβριστές του.

    Η Δημοκρατία θα νικήσει, βάζοντας στο περιθώριο τους ΣαμαροβενιζέλουςΓΑΠ. Και οι 3 μισούν τους Έλληνες ψηφοφόρους και τους θέλουν μόνο ως ψηφοφόρους και χειροκροτητές κάθε εκλογική αναμέτρηση και μετά τους έχουν γραμμένους και τους ξεσκίζουν σε φόρους και χαράτσια. Ήρθε η ώρα να ελευθερωθούμε από την πολιτική σαπίλα. Υπάρχουν, λίγοι δειλοί και λίγα κομματόσκυλα, που νοιάζονται για την καρέκλα και όχι για την Ελλάδα. Τελειώνουν με τη ψήφο μας. Αρκετά μας μαύρισαν τις ζωές, ώρα να τους μαυρίσουμε στην κάλπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση