GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Επιβραδύνεται η εξάπλωση του Έμπολα»

Τα νέα κρούσματα του ιού Έμπολα στη Λιβερία μειώνονται σημαντικά, η Σιέρα Λεόνε έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την επιδ...


Τα νέα κρούσματα του ιού Έμπολα στη Λιβερία μειώνονται σημαντικά, η Σιέρα Λεόνε έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα την επιδημία και ως εκ τούτου η προσοχή των αξιωματούχων στον τομέα της υγείας επικεντρώνεται πλέον στη Γουινέα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη των ΗΠΑ (USAID).
Η Γουινέα «είναι η χώρα όπου έχουμε στρέψει την προσοχή μας στην παρούσα φάση», δήλωσε ο Τζέρεμι Κόνιντικ, επικεφαλής της διεύθυνσης της USAID για την εξωτερική βοήθεια για την αντιμετώπιση καταστροφών. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Λιβερία μειώθηκε από 30 την ημέρα σε μονοψήφιο αριθμό. Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας προειδοποίησαν ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί για την εξάλειψη της νόσου.
Από την πλευρά του ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Τομ Φρίντεν, εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητά του ότι η επιδημία που μαστίζει τις 3 αυτές χώρες της δυτικής Αφρικής, μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο προειδοποίησε ότι «δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα οι κίνδυνοι».
Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αξιωματούχους του τομέα της δημόσιας υγείας και κοινοβουλευτικούς, ο Φρίντεν δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η πλήρης εξάλειψη της νόσου.
«Εξακολουθώ να είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μηδέν κρούσματα της επιδημίας, εάν συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο και δεν συμβεί κάτι απροσδόκητο», δήλωσε ο Φρίντεν. «Ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος κίνδυνος είναι ότι συνεχίζει (…) να εξαπλώνεται με αργούς ρυθμούς, κάτι που σημαίνει ότι (η κατάσταση) μπορεί να επιδεινωθεί και πάλι ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε. «Είναι απαραίτητο να φτάσουμε σε μηδενικό αριθμό κρουσμάτων και να παραμείνουμε εκεί, κάτι που απαιτεί παρακολούθηση και εποπτεία».
Η επιδημία του ιού Έμπολα έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 8.371 ανθρώπους επί του συνόλου των 21.000 κρουσμάτων, κυρίως στη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση