GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί με το Ποτάμι

Toυ Ηλία Αθανασόπουλου Υποψηφίου Βουλευτή στη Β Αθήνας Παρακολουθώντας την πολιτική διεργασία στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, έ...


Toυ Ηλία Αθανασόπουλου
Υποψηφίου Βουλευτή στη Β Αθήνας

Παρακολουθώντας την πολιτική διεργασία στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, ένιωσα για πρώτη φορά ότι το Ποτάμι είναι μια προσπάθεια πραγματικά καλής προαίρεσης και με ειλικρινή επιθυμία να προσφέρει στo να μετασχηματισθεί η πατρίδα μας σε μία χώρα ίσων ευκαιριών, ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Την εντύπωση μου αυτή ενδυνάμωσε το γεγονός ότι με το Ποτάμι συντάχθηκαν από την αρχή πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι.
Είναι εμφανές πια ότι τα παλαιά κόμματα και τα στελέχη αυτών δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, έχουν μόνο σκοπό την πολιτική επιβίωση τους και αυτό φάνηκε εμφατικά στη διαχείριση των μνημονίων και στο γεγονός ότι ενώ υπήρχαν στόχοι για μείωση των δαπανών στο κράτος, αυτοί οι στόχοι επιτεύχθηκαν με οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων – να μην πληγεί δηλαδή το κομματικό/διορισμένο ακροατήριο – και όχι με εξ-ορθολογισμό της λειτουργίας του κράτους και μεταρρυθμίσεις.
Σαν γενική αρχή η άποψη μου είναι ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί στην λογική της οικονομίας της αγοράς με ισχυρό όμως κοινωνικό κράτος ( όταν φυσικά βρει πόρους γι αυτό..) . Όπως είδαμε και από την κρίση του 2008 οι αγορές δεν μπορούν να αυτορυθμιστούν. Χρειάζονται ρύθμιση και κανόνες ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν σε όφελος όλων των πολιτών και όχι σε όφελος μόνο των ελίτ.
Η οικονομική ανισότητα στην Ελλάδα έχει διευρυνθεί και αυτό αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη.
Η ισχύς οργανωμένων συμφερόντων και η συντεχνιακή λογική είναι ένα από τα πολλά προβλήματα της χώρας.
Στην Ελλάδα παρατηρείτε ένας διχασμός. Οι μεν κατηγορούν το μεγάλο και αναποτελεσματικό Δημόσιο και οι δε κατηγορούν τους φοροφυγάδες , και την ασύδοτη επιχειρηματική δραστηριότητα. Πρέπει να υπάρξει ένα πλησίασμα των δύο αυτών μερών της κοινωνίας. Μείωση του μεγάλου και υπερβολικά κοστοβόρου Δημόσιου τομέα και πάταξη της φοροδιαφυγής και της κακής επιχειρηματικής πρακτικής. Μόνο αν αποκατασταθεί ένα πνεύμα ισότητας μπορεί να υπάρξει διάθεση συνεργατικότητας και κοινωνικής ειρήνης , αλλιώς και δύο πλευρές θα νιώθουν ριγμένες.
Τα χαμηλά και μεσαία στρώματα έχουν υπερφορολογηθεί και οι επιχειρηματίες νιώθουν ότι πληρώνουν μέσο της φορολογίας τους ένα Δημόσιο τομέα που δεν προσφέρει όσα θα έπρεπε να προσφέρει βάση των πόρων που καταναλώνει.
Λύσεις υπάρχουν πολλές , το Ποτάμι με το πλήρες πρόγραμμά του μαζί με τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που το έχουν πλαισιώσει, έχει καταδείξει τις αδυναμίες του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και έχει προτείνει λύσεις ουσιαστικές και ορθολογικές.
Γι αυτό είμαι με το Ποτάμι.
*******************************************
Βιογραφικό
Ηλίας Αθανασόπουλος – Υπόψηφιος Βουλευτής με Το Ποτάμι στη Β” Αθηνών
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1970 και αποφοίτησα από τη Σχολή Μωραΐτη. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάστηκα για πολλά χρόνια στη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης κατασκευής και εμπορίας υαλοπινάκων.
Από το 1999 ασχολούμαι με το ηλεκτρονικό εμπόριο όπου και έφτιαξα το πρώτο αμιγώς online ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα το www.books-in-greek.gr το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα με μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση