GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγώνας έφηβων βουλευτών για την άσκηση του δικαιώματός τους στην ψήφο

Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο αγώνας των Έφηβων βουλευτών (γεννηθέντες το 1997) για την άσκηση του δικαιώματός τους στην ψήφ...



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο αγώνας των Έφηβων βουλευτών (γεννηθέντες το 1997) για την άσκηση του δικαιώματός τους στην ψήφο συνεχίζεται. Μετά την ανοιχτή επιστολή μας προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας αποφασίσαμε να απευθυνθούμε με νέα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου ζητούμε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λυθεί το θέμα και να διαφυλάξει τόσο το Σύνταγμα και τους νόμους όσο και τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος Έφηβος Βουλευτής Αττικής-εκπρόσωπος της Βουλής των Εφήβων στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας"

Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κ. Κάρολε Παπούλια,
είναι γεγονός ότι οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη στέρηση του δικαιώματος μας στην ψήφο, κάθε άλλο παρά αδιάφορους θα μπορούσαν να μας αφήσουν αφού αγωνιούμε για το μέλλον μας .Έτσι λοιπόν, ως μέλη της Βουλής των Εφήβων, αλλά κυρίως ως συνειδητοποιημένοι πολίτες, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε εσάς, τον ανώτατο άρχων αυτής της χώρας και θεματοφύλακα της Δημοκρατίας ,για να δηλώσουμε κατηγορηματικά την έντονη αντίθεση μας στο γεγονός, ότι τόσο σε εμάς όσο και στους συνομήλικούς μας, δεν θα μας επιτραπεί να ασκήσουμε το συνταγματικά κατοχυρωμένο μας δικαίωμά του «εκλέγειν».

Σύμφωνα με τις ισχύουσες συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις (άρθρο 51, §3 του Συντάγματος), οι οποίες φυσικά και υπερισχύουν κάθε εγκυκλίου, οι γεννηθέντες το έτος 1997 μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είτε εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους είτε όχι, καθώς η εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο αποτελεί διαδικαστική και μόνο πράξη, η παράλειψη της οποίας δεν μπορεί να προσβάλει τον πυρήνα του δικαιώματος και να καταργήσει την άσκηση αυτού.

Επίσης θα θέλαμε να τονίσουμε πως μέχρι την συγκεκριμένη Κυριακή-ημέρα εκλογών 25 Ιανουαρίου 2015 μεσολαβούν 12 εργάσιμες ημέρες. Είναι, λοιπόν, ακατανόητη η αδυναμία των κρατικών υπηρεσιών να διεκπεραιώσουν την καταγραφή των νέων ψηφοφόρων στους σχετικούς καταλόγους. Ωστόσο, ακόμα και αν τελικά αυτό δεν μπορέσει να πραγματοποιηθεί προτείνουμε να δοθεί η δυνατότητα για επί τόπου εγγραφή στο εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών προσκομίζοντας την αστυνομική μας ταυτότητα και το πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια που μπορεί να χορηγηθεί από κάθε Δήμο.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, θεωρούμε ότι μόνο εσείς θα μπορούσατε να δώσετε λύση, είτε με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όπως έχει συμβεί πολλές φορές και στο παρελθόν.

Για τους άνωθεν λόγους σας παρακαλούμε, να αναλάβετε την ευθύνη σας ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και των νόμων και να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πραγματοποίηση αυτού του απίστευτου ατοπήματος, που θέτει πολλά ερωτήματα ακόμα και για την νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Οι Έφηβοι Βουλευτές της ΙΘ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

2 σχόλια

  1. Το θλιβερό είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες που ελπίζουν σε "καλύτερες μέρες", στηρίζοντας τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Παπανδρέου. Δυστυχώς,είμαστε έρμαια των ΜΜΕ και των ανθρώπων που χειραγωγούν τη κοινή γνώμη. Φοβισμένοι, τρέχουμε πίσω από αυτούς που μας "υπόσχονται ψίχουλα", φοβούμενοι να σηκώσουμε το κεφάλι. Ως πρώην Νεοδημοκράτης δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την προσπάθεια του Σύριζα να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Ελλήνων.

    Η παράταξη της ΝΔ λαμβάνει ψήφους ανθρώπων φοβισμένων, που είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα στους κερδοσκόπους,αρκεί να έχουν ένα πιάτο φαγητό και διακοπές στη Μύκονο ! Η απόλυτη ξεφτίλα του φιλελευθερισμού και του πατριωτισμού. Ψευτοπατριώτες πολιτικοί, έτοιμοι να ξεπουλήσουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του Ελληνικού κράτους στους ξένους, χωρίς καμία θυσία, και υπάρχουν άνθρωποι που τους χειροκροτούν και τους αποθεώνουν. Και φυσικά, απέκλεισαν τους 18άρηδες, αφήνοντας τους 80χρονους να ξαναποφασίσουν για το μέλλον μας, που είναι εξαθλίωση και σύνταξη 360 ευρώ. ΑΝ πάρει τέτοια ποσοστά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τότε πραγματικά θλίβομαι για τη κατάντια των Νεοελλήνων. Αυτό, όμως, θα εξηγήσει πλήρως την υποτέλεια στους Τούρκους για τόσους αιώνες, αλλά και στους Φράγκους νωρίτερα.

    Εμπρός, λοιπόν, επιβραβεύστε τους πολιτικούς με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και μεγάλη ζωή και ετοιμαστείτε να πεθάνετε στους δρόμους χωρίς ΕΚΑΒ ή στα σαπιοκάραβα λίγα μίλια έξω από τη Κέρκυρα. Αυτούς τους πολιτικούς θέλουμε, αυτή θα είναι και η κακή μας μοίρα. Επιβραβεύστε τους πολιτικούς τύπου Άδωνη και Βορίδη, με την πατριδοκαπηλία, και ετοιμαστείτε να ξεπουλήσετε τη περιουσία σας, για να πληρώσετε τους επόμενους φόρους. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου, ως τώρα Αριστερά, αλλά τους βγάζω το καπέλο γιατί - μέχρι τώρα- δεν πούλησαν αρχές και αξίες. Μάχονται για μια καλύτερη κοινωνία, προσπαθούν να παλέψουν με μεγαθήρια ΜΜΕ και τοκογλύφους για όλους μας.

    Ένα να γνωρίζετε. Το χειρότερο που μπορεί να πάθει η ΝΔ και οι φοβισμένοι ψηφοφόροι τους είναι ότι έχουν χάσει μια μοναδική λέξη : ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Και θα ντρέπονται στο μέλλον να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους. Τι έκανες, μπαμπά ; Ψήφιζα τους υποτακτικούς της Μέρκελ. Θλιβεροί, μοιραίοι... Κατάντια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι κόλπα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για να μην ψηφίσουν οι νέοι, γιατί ξέρουν ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.
    Αυτοί οι "κύριοι" το Σύνταγμα το έχουν κάνει κουρελόχαρτο.
    Ντροπή!!! Μαυρίστε τους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση