GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνομιλίες Πούτιν-Μαντούρο για την κατάσταση στις διεθνείς αγορές πετρελαίου

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλαο Μαντούρο ...



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλαο Μαντούρο ο οποίος θα φτάσει στη Ρωσική Ομοσπονδία με επίσκεψη εργασίας.
Τις πληροφορίες αυτές από τις πηγές της Βενεζουέλας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος Τύπου του επικεφαλής του ρωσικού κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Πράγματι, μια τέτοια συνάντηση την Πέμπτη υπάρχει στην ατζέντα του Πούτιν ", είπε.

"Φυσικά, πρώτα από όλα πρόκειται για συζήτηση των διμερών ρώσο-βενεζουαλικών σχέσεων οι οποίες είναι πλούσιες σε συγκεκριμένα σχέδια, ειδικότερα, στον τομέα της ενέργειας και στον τραπεζικό-οικονομικό τομέα ", τόνισε ο Πεσκόφ.

"Βεβαίως, ανάμεσα στα θέματα συζήτησης θα είναι και η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα ", πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μαντούρο πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις σε μερικά κράτη-μέλη του Οργανισμού των χωρών-εξαγωγέων πετρελαίου, καθώς και στην Κίνα.

Όπως είπε ο ίδιος ο επικεφαλής της Βενεζουέλας. Βασικός στόχος των επαφών του στη Σαουδική Αραβία, στο Κατάρ, στο Ιράν, στην Αλγηρία και στην Κίνα έγινε "η συνέχιση προσπαθειών στο ύψιστο επίπεδο για την αποκατάσταση των παγκοσμίων τιμών στο πετρέλαιο ".

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Μαντούρο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν τον πετρελαϊκό πόλεμο για να καταστρέψουν τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα. Όπως είπε, άλλος ένας στόχος του πολέμου αυτού είναι η καταστροφή του Οργανισμού. "Γίνεται ένας πετρελαϊκός πόλεμος ο στόχος του οποίου είναι η καταστροφή της Ρωσίας.

Ταυτόχρονα η μείωση των τιμών του πετρελαίου αποσκοπεί και εναντίον της Βενεζουέλας για να γίνει πάλι αποικία η χώρα μας, να καταστραφεί η ανεξαρτησία μας και η επανάστασή μας λόγω της οικονομικής σύγκρουσης ", τόνισε.

Η πτώση των τιμών στο πετρέλαιο προκάλεσε στη Ρωσία την άνοδο της τιμής του συναλλάγματος. Μέσα σε έξι μήνες το δολάριο και το ευρώ ακρίβυναν δύο φορέα. Προκύπτει ο κίνδυνος της αύξησης των τιμών σε προϊόντα πρώτης ανάγκης. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το αποκορύφωμα της υποτίμησης θα γίνει την άνοιξη. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν νωρίτερα έχει δηλώσει ότι παρά τις δυσκολίες όλες οι κοινωνικές υποχρεώσεις θα εφαρμοστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση