GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδύναμη η ομιλία του ΓΑΠ...

Eftychis Vardoulakis Άκουσα όλη την ομιλία του ΓΑΠ με μεγάλη προσοχή. Αν και είχε κάποια σωστά σημεία, συνολικά τη βρήκα αδύναμη, τόσο τε...

Eftychis Vardoulakis
Άκουσα όλη την ομιλία του ΓΑΠ με μεγάλη προσοχή. Αν και είχε κάποια σωστά σημεία, συνολικά τη βρήκα αδύναμη, τόσο τεχνικά, όσο και στρατηγικά.
Καταρχάς ήταν αρκετά μεγάλη σε έκταση και συχνά έκανε κύκλους.
Στην αρχή κούρασε επαναλαμβάνοντας χιλοειπωμένα πράγματα και μάλιστα με ύφος που παρέπεμπε σε αδοκίμαστο πολιτικό.
Στη συνέχεια έγινε πιο to the point, αλλά εστιάζοντας σε λάθος σημεία κατά τη γνώμη μου.
Το βασικό σημείο στο οποίο έπρεπε να απαντήσει ήταν τα περί "προσωπικού γινατιού". Σε αυτό ενώ (σωστά) είπε το επιχείρημα ότι ο ίδιος έκανε πίσω όταν χρειάστηκε για το καλό της χώρας, αντί να μείνει εκεί και να τελειώσει, συνέχισε με μια ατελείωτη περιαυτολογία, ώστε να μην μείνει κανείς με την αμφιβολία ότι μιλάμε για κάτι απολύτως προσωποπαγές.
Το ζήτημα των έως σήμερα σχέσεων με την κυβέρνηση δεν το έπιασε καθόλου, μολονότι είναι δεδομένο ότι θα δεχτεί επιθέσεις γι αυτό τις επόμενες μέρες από όλες τις πλευρές,οπότε δεν τον παίρνει να μην προετοιμαστεί λίγο.
Οι αναφορές σε ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπερβολικά ήπιες, (συγκριτικά θα έλεγα ότι ήταν πιο σοφτ από ό,τι προς τη ΝΔ, λες και περιμένει να πάρει πίσω ψήφους από τη ΝΔ...). Δεν ξέρω αν στο επιτελείο του θεωρούν ότι η φράση "δεξιά και αριστερή συντήρηση" καθαρίζει για όλα, αλλά νομίζω ότι εδώ ήθελε περισσότερη έμφαση και ανάλυση. Να γίνει ξεκάθαρο "γιατί ΚΙΔΗΣΟ, γιατί όχι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι", έστω και χωρίς πολλές ονομαστικές αναφορές..
Η βασικότερη πάντως αδυναμία της ομιλίας ήταν η έλλειψη πολιτικής πρότασης για την επόμενη μέρα και η ανάδειξη ενός ξεκάθαρου λόγου υπερψήφισης. Κοινώς το "ψηφίστε με για να...". Ως προς αυτό δεν ειπώθηκε απολύτως τίποτα και το θεωρώ μείζον στρατηγικό λάθος, δεδομένου του μικρού προεκλογικού χρόνου. Σήμερα έπρεπε να επωθεί αυτό, ώστε να αναπαραχθεί από όλους όσοι εμπλακούν στο εγχείρημα. Αντιθέτως, αυτό που είπε είναι "ψηφίστε μας πρώτα και μετά τα βρίσκουμε όλα. Πρόγραμμα, θέσεις, όργανα, όνομα, τα πάντα". Είπε, δηλαδή, "στις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης δώστε μας μια λευκή επιταγή επειδή είμαι αυτός που είμαι και το τι θα την κάνω, με ποιον θα συμμαχήσω και τι συγκεκριμένα πράγματα θα προωθήσω, θα το δούμε μετά". Αυτό από μόνο του ενισχύει όλη την επιχειρηματολογία περί προσωπικού καπρίτσιου, χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα. Έστω και υπό μορφή διακήρυξης, έπρεπε να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες αναφορές.


Δεν αποκλείω όλα αυτά να μην έχουν καμία σημασία, καθότι η δύναμη των συμβολισμών και οι αταβιστική πολιτική συμπεριφορά, συχνά κατισχύουν των ορθολογικών αναλύσεων. Ξέρω όμως ότι με κάτι τέτοιες παραλείψεις κάνεις τη ζωή σου δυσκολότερη. Να δούμε τι "σπινάρισμα" θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, να δούμε και τις επόμενες κινήσεις και τα ξαναλέμε.

2 σχόλια



  1. Στο ξαναζεσταμένο φαγητό κινδυνολογίας του 2012, που μας σερβίρει και πάλι η άθλια κυβέρνηση Σαμαρά και οι νταβατζήδες της, με το δουλοπρεπές ερώτημα: "ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΙ ΟΧΙ Η ΕΥΡΩΠΗ;", απαντάμε:

    Δεν θα πει "όχι" η Ευρώπη, τρολάκια και παπαγαλάκια της Συγγρού, γιατί τότε θα πει "όχι" και η ελληνική κυβέρνηση!!

    Και κανείς δεν θέλει μια τεράστια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, που θα μπορούσε να προκληθεί από την αδιαλλαξία της Μέρκελ, με κίνδυνο να πτωχεύσουν οι ετοιμόρροπες Ιταλία και Γαλλία, να καταρρεύσει συνολικά το ευρώ και η ύφεση να φτάσει μέχρι τις ασιατικές αγορές και την Κίνα!!!

    Τότε θα δείτε τους Γερμανούς κυβερνώντες και τραπεζίτες να βάζουν ΠΟΛΥΥΥΥ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ (βλέπε διαγραφή χρέους και αποπληρωμή με ρήτρα ανάπτυξης)!!

    Αν ήθελαν να ξεφορτωθούν το «πρόβλημα» που λέγεται Ελλάδα, να είστε σίγουροι ότι θα το είχαν ήδη κάνει!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!!! Παρά επενδύουν στο φόβο με τα εδώ άθλια υποχείριά τους, Σαμαρά-Βενιζέλο και το σύστημα διαπλοκής κανάλια-τραπεζίτες-εθνικοί εργολάβοι, βλέπε νταβατζήδες!!!

    Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος! Είναι η 24η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο (τρομάρα μας!!!) και μια ενδεχόμενη πτώχευσή της ή μια τυχόν έξοδος της από την ευρωζώνη (κάτι που δεν προβλέπεται από καμιά συνθήκη, θεσμικά), ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ, ΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 2008 ΤΩΝ ΗΠΑ, ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

    Τις... σαχλαμάρες που λέτε, αφήστε να τις λέει ο αποτυχημένος Σα(χλα)μαράς, για να πέφτει το γέλιο της αρκούδας!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ!!!

    ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΓΑΠ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαροτοζουμοποτεs ολοι στον λαχανοκηπο του σκουρλετη μεγαλη παραγωγη στα καροτα υπευθυνη η γκαμπριελα ανα κω...λο 3 καροτα θα τα μοιραζει το νουμερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση