GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η λαϊκή ετυμηγορία αφετηρία για προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις...

Του  Στέφανου Τζουμάκα. Η λαϊκή ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών αποτελεί την αφετηρία για προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις στην...

Του Στέφανου Τζουμάκα.

Η λαϊκή ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών αποτελεί την αφετηρία για προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρωζώνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχαν μια ξεκάθαρη και σημαντική νίκη.

Επικοινώνησα και έδωσα τα συγχαρητήριά μου και ευχήθηκα κάθε επιτυχία.

Είναι και μια νίκη όλων των προοδευτικών πολιτών κατά των ακροδεξιών νεοφιλελεύθερων πολιτικών της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας που εφάρμοσαν υποτελείς πολιτικές ηγεσίες τα τελευταία πέντε χρόνια σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, της οικονομίας και της χώρας.

Είναι και νίκη της Πολιτικής κατά των αγοραίων συμφερόντων.

Μπορούμε να ανακτήσουμε ως χώρα, την πολιτική μας ισοτιμία και το δικαίωμα στο να αποφασίζουμε για την Ελλάδα και να απαιτήσουμε να τεθούν σε ισχύ Ευρωπαϊκές συνθήκες που κατέλυσε η ευρωπαϊκή δεξιά για λογαριασμό των κερδοσκόπων και της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας. Ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν στην αμοιβαιότητα συμφερόντων και στη συνοχή.

Έχουμε δικαιώματα ως χώρα σε κάθε διαπραγμάτευση. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί και ένα ισχυρό μήνυμα μέσα και έξω από τη χώρα. Η λογική των νέο-αποικιακών σχέσεων και των εκβιασμών δεν έχει σχέση με την Πολιτική και τη Δημοκρατία.

Μπορούμε να αναπτύξουμε ως χώρα, ένα σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, ως προϋπόθεση για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και της βελτίωσης των κατεστραμμένων εισοδημάτων των πολιτών.

Οι δυνάμεις που πρωτοστάτησαν στην επιβολή της λαίλαπας της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, κρίθηκαν από το εκλογικό σώμα. Ορισμένοι εξ αυτών, ως άλλοι Ιησουΐτες και Φαρισαίοι παριστάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται ούτε τις συνέπειες των πράξεων τους, ούτε τη λαϊκή εντολή και ετοιμάζονται για πρακτικές των οπισθοφυλακών της περιόδου των μνημονίων.

Από αύριο η νέα κυβέρνηση του Α. Τσίπρα θα κρίνεται από το ότι οι αξίες ασκούνται έμπρακτα, από το ότι οι στόχοι πρέπει να συμβαδίζουν με αρχές. Θα συμβάλλουμε σε κάθε ενέργεια που προωθεί τα συμφέροντα της χώρας. Θα υποστηρίξουμε κάθε προοδευτική κυβερνητική επιλογή.

Θα ασκήσουμε κριτική σε επιλογές που δε θα κατατείνουν σε προοδευτικές λύσεις. Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται λύσεις. Γνωρίζουμε τις τεράστιες δυσκολίες.

Τέλος, άμεση προτεραιότητα αποτελεί ο σχηματισμός μια Κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, που θα δίνει το στίγμα. Οι κυβερνητικές επιλογές θα αποτελούν το επιστέγασμα μια προοδευτικής πορείας.

Είμαστε αισιόδοξοι, η χώρα γύρισε σελίδα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση