GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μισοί Ρώσοι βλέπουν θετικά... τον Στάλιν

Με θετικό "μάτι" βλέπουν τον Ιωσήφ Στάλιν, σχεδόν οι μισοί Ρώσοι της χώρας, καθώς θεωρούν ότι διαδραμάτισε "θετικό"...

Οι μισοί Ρώσοι βλέπουν θετικά... τον Στάλιν

Με θετικό "μάτι" βλέπουν τον Ιωσήφ Στάλιν, σχεδόν οι μισοί Ρώσοι της χώρας, καθώς θεωρούν ότι διαδραμάτισε "θετικό" ρόλο στη ρωσική ιστορία.

Αυτό ανέδειξε δημοσκόπηση του ανεξάρτητου κέντρου Levada που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ένα ποστό που παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητο τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Στάλιν έπαιξε "αναμφισβήτητα θετικό ρόλο" για το 16% των ερωτηθέντων (το ποσοστό αυτό ήταν 9% τον Μάρτιο του 2013) ενώ το 36% πιστεύει ότι ο ρόλος του ήταν "μάλλον θετικός" (ποσοστό αμετάβλητο σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του 2013).

Αρνητική γνώμη για τον Στάλιν εξέφρασε σχεδόν το ένα τρίτο των Ρώσων: το 9% θεωρεί ότι ο ρόλος του ήταν "αδιαμφισβήτητα αρνητικός" και το 21% ότι ήταν "μάλλον αρνητικός".

Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη: επισήμως καταγγέλεται το καθεστώς του τρόμου που επέβαλε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τον θάνατό του το 1953, όμως πολλοί τον τιμούν για το ρόλο του στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το 2012 σε μια άλλη δημοσκόπηση ο Στάλιν είχε χαρακτηριστεί "η σημαντικότερη προσωπικότητα" της Ρωσίας παρ' όλο που στην περίοδο της παντοδυναμίας του εκτελέστηκαν χιλιάδες άνθρωποι, άλλοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ολόκληρες φυλές (Τσετσένοι, Τάταροι της Κριμαίας και άλλοι) εκτοπίστηκαν.

1 σχόλιο


  1. ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΤΗ ΝΔ, ΠΑΚΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΛΕΝΕ:

    "ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ: Ο Άδωνις σε τηλεοπτικό στούντιο, υπόσχεται ότι η ΝΔ θα πάρει τα σπίτια του κόσμου!"


    Ολόκληρο το studio ξεσήκωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ με τα όσα συγκλονιστικά είπε για την άρση των πλειστηριασμών, τις Τράπεζες, μετά από το «πάγωμα» του γνωστού νόμου Κατσέλη, ο οποίος προστάτευε τον ελληνικό λαό, από το να μη χάσει το σπίτι του στα χρόνια των Μνημονίων.

    Αφού πιέστηκε και τα επιχειρήματα του τηλεοπτικού τραπεζιού τα μετέτρεπε σε «διακοπές», έφτασε στο σημείο να πει το απίθανο που συνοψίζεται στο ότι: "Δεν μπορεί να προστατεύεται για πάντα η πρώτη κατοικία, αλλιώς δεν θα… ανακάμψει η οικοδομή." (!?!)

    «Δηλαδή θα χάσουμε τα σπίτια μας για να ανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα;», τόνισε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, για να προσθέσει: «…πείτε και άλλα. Σας αφήνω…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση